Hanna Paavilainen

Arkijumi

sunnuntai 08 heinäkuuta, 2018 @ 13.07
0
Rutiinit ovat tärkeä osa arkea. Kun aina ostaa samaa merkkiä juustoa, kulkee aina samaa reittiä päiväkodille tai tekee aina pinaattiletut samalla reseptillä, säästyy aivojen kapasiteettia muuhun toimintaan. Kun kerta kapa on rajallinen, niin on valittava taistelunsa. Joka kerta ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen.

Sitten on sellaisia arkijumeja, joita toistaa vailla mitään järkeä. Niinkuin vaikkapa päiväkotihaku on ollut mielessäni toiminta, joka tapahtuu viivyttelemättä akselilla päiväkoti ---> koti. Ei meillä yleensä ole kotiin kiire eikä mitään odottamassa kotona, mutta kunhan olen vain ajatellut, että tämän askareen pitää tapahtua sutjakasti. Että ei tässä nyt olla mitään haahuilemaan ja lähipellolla kirmailemaan, nyt ollaan matkalla kotiin!

Eräänä päivänä päätin muuttaa tätä arkijumia, joka siis on täysin ja ainoastaan omassa päässäni. Mitä, jos kerrankin vain kaikessa rauhassa hengaisin päiväkodin pihalla ja kotiin mennään lapsen tahdin mukaisesti? Lopputulos:

1. Kuulin päiväkodin poikien hienon yhteiskonsertin äidin-kasvimaalla ja hämä-hämä-häkki.
2. Poimittiin villikukkia maljakkoon. Pihlajanlehdet, päivänkakkarat ja lupiinit näyttävät kauniilta keittiön pöydällä.
3. Lapseni ehti kysyä minulta, miten päiväni on mennyt. Yleensä se on toisinpäin, että minä tenttaan lapselta vastauksia päivän kulusta.
4. 100metrin matka kotiin kesti tunnin verran.
5. 100 metrin matkan aikana ei kertaakaan kitisty.

Mikä on sinun arkijumisi?

Hanna Paavilainen

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D