Hanna Paavilainen

Vaari leikkaa vesimelonia ja muita sananlaskuja

sunnuntai 29 heinäkuuta, 2018 @ 21.43
0
Jokaisella perheellä ja kaveriporukalla lienee omat lentävät lauseensa, jotka juontavat juurensa yksittäiseen tilanteeseen. Nämä sisäpiirivitsit yleensä vaativat selittelyä ulkopuolisille, mutta kaikki perheen sisällä tietävät välittömästi, mitä niillä tarkoitetaan.

Tänä kesänä olen viljellyt kahta sanontaa ylitse muiden.

1. Ole kuin vaari, joka leikkaa vesimelonia.
Sanonta juontaa juurensa kantahämäläiseen talouteen, jossa eräs vaari-ihminen leikkasi vesimelonia zen-buddhalaista meditaatiota muistuttavalla hartaudella, lasten korvakirurgin tarkkuudella ja aamu-unisen kotilon tempolla. Sanonnan kehitteli kyseisen vaari-ihmisen lapsenlapsi niihin tilanteisiin, jos joku osoittaa vähänkään kiirettä tai stressiä.

2. Kävi niinkuin Pekalle Prismassa
Tällä sanonnalla viitataan siihen, kun jollakin hyvin alkaneella tilanteella on paskainen loppu. Kirjaimellisesti. Sanonta pohjautuu tilanteeseen, kun eräs Pekka (nimi muutettu anonymiteetin suojaksi) Prisman kassalla sai yllättävän ripulikohtauksen.

Mitä omia sanontoja teillä on? Kuulisin mielelläni!

Hanna Paavilainen
Hanna Paavilainen


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D