Hanna Paavilainen

Elina ja itserakkaus

sunnuntai 08 huhtikuuta, 2018 @ 14.07
0
Minulla on ystävä nimeltä Elina. Hän pitää blogia, jossa hän melko avoimesti ja rohkeasti kertoo itsestään ja elämästään. Elina on sellainen voimanainen - verkostojen luoja, projektien toteuttaja, suurien linjojen ideoija ja vieläpä neljän lapsen äiti. Hän tekee tämän kaiken korkokengissä ja kukkamekossa ja poseeraa kuin"Cosmopolitan" -lehden kannessa.

Jos paljastaa itsestään netissä jonkun puolen, on riski, että joku ei pidäkään lukemastaan. Se on riski, jonka bloggaajat tietenkin ottavat. Sitten on niitä jotkuja, jotka haluavat ilmaista vahvasti, että eivät pidä kirjoituksen kirjoittajasta. Siis ilkeilevät bloggaajalla. Eivätkö he tiedä, että olisi myös vaihtoehtona lopettaa kyseisen blogin lukeminen, jos ei kerta siitä pidä? Ilmeisesti Elina on saanut oman osansa näistä jotkuista, sillä hän blogissaan monesti viittaa häntä huonosti kohteleviin ihmisiin.

Elina päätteleekin blogissaan:
"...Tajusin taas, mikä heidän ongelmansa on. He eivät rakasta aidosti itseään, minkä vuoksi he eivät voi myöskään rakastaa toisia ihmisiä tai Jumalaa."


Onko se niin, että jos joku ei pidä minusta, syy on siinä, että se joku ei rakasta itseään?

Itse kuvittelen rakastavani itseäni, mutta SILTI on ihmisiä, joita pidän ärsyttävänä. Niin kuin esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat rohkeille bloggareille ilkeitä. Tarkoittaako tämä, etten ehkä sittenkään ole sinut itseni kanssa? Vai sitä, että maailmassa vain nyt on joitakin ärsyttäviä ihmisiä, vaikka kuinka itseään rakastaa?

Sitten taas toisaalta olen huomannut, että jos on joku ihminen, josta en pidä, niin syy löytyy usein ihan itsestäni. Esimerkiksi kun näen, että joku on kirjoittanut ilkeitä kommentteja blogiin, niin se kolahtaa minussa sellaiseen kohtaan, että itsekin olen taipuvainen joskus juoruiluun ja usein olen kärkevä kieleltäni. En hyväksy sitä piirrettä itsessäni, niin kun sen näen toisessa ihmisessä, se ärsyttää.

Kysymys siis kuuluu:
Jos täysin rakastaa itseään, tykkääkö silloin automaattisesti kaikista?

Hanna Paavilainen


Aamen ja terkkuja,
Hanna

PS. Minäkin haluaisin Cosmopolitan -kuviin. Blogini kansikuva on ajalta, kun en vielä tarvinnut Photoshoppia silmien alusiini. Ehkä se olisi hyvä päivittää. Valokuvaajat tuulikoneen kanssa, ilmoittautukaa!

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D