Hanna Paavilainen

Tarjoilut ristiäisiin

sunnuntai 29 huhtikuuta, 2018 @ 12.26
0
Minulla on vuosien varrella kehittynyt melko hyvä kermakakkukestävyys. Sinnikkäällä harjoittelulla ja säännöllisellä treenauksella voin syödä kolmekin isoa palaa vailla vatsanpuruja. Sen sijaan voileipäkakkujen makuun en ole koskaan päässyt. Minimiehen ristiäisiin olikin pähkäily, että mitä suolaista tarjottavaa keksitään. Anoppi toi karjalanpiirakoita, mummu toi lohipiirakkaa ja itse leipasin fetapinaattipiirakan. Lisäksi tarjosimme falafeleja, tzatzikia ja salaatteja. Olin ajatellut, että salaatit ovat se pakollinen paha lautasella, eivätkä ne juurikaan tee kauppaansa. Yllättäen salaatit keräsivätkin kehuja ja molemmat salaatit loppuivat melkein kesken.

Tarjoilut ristiäisiin mitoitettiin 35 hengelle. Toinen salaatti oli jo aiemminkin blogissani kehumani mättösalaatti.
Tein salaatin reilusti kaksinkertaisena. Toinen salaatti olikin uusi kokeilu. Mustat belugalinssit, kirkas porkkana ja granaattiomenan siemenet värittivät salaatin juhlavaksi.

Belugalinssisalaatti
(iso setti juhliin)

Belugalinssi (1 pussi)
5-6 porkkanaa
2 pussia granaattiomenan siemeniä (pakaste)
Babypinaattia (1-2 lootaa)
Jäävuorisalaatti (1-2 pussia)
2-3 purkkia kirsikkatomaatteja
Sesamöljy
Suola
Pippuri
Sitruuna

Tärkeäähän salaatissa on se, ettei se ole vetistä. Kannattaa siis valutella ja kuivatella hyvissä ajoin kaikki ylimääräiset nesteet kaikista mahdollisista ainesosista. Sulata granaattiomenan siemenet hyvissä ajoin siivilässä (ehkä jo edellisenä iltana), valuta hyvin. Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin ja jäähdytä. Revi babypinaatit ja jäävuorisalaatit linssien joukkoon ja sekoita mukaan myös granaattiomenat. Jätä muutama siemen koristeluun. Kuori porkkanat. Leikkaa juustohöylällä pitkiä suikeroita joukkoon. Puolita kirsikkatomaatit ja heitä sekaan. Mausta sesamöljyllä, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita. Koristele heittämällä päälle hieman granaattiomenan siemeniä.

3-vuotias oli hienosti ymmärtänyt ristiäisten pointin äitinsä ja isänsä ja vaarinsa puheista. "Pestään pikkuveli valtakuntaan. Sitten syödään kakkua."
Ristiäiset

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D