Hanna Paavilainen

Oikaisijan punajuurikeitto

sunnuntai 18 maaliskuuta, 2018 @ 10.15
0
Kiemurtelen lautaselle kuvioita lusikalla ennen kuin lappaan sen suuhun. Värit näyttävät ihanalta Valencia -lautasellani: viininpunaista, uusien silmujen vihreää, viimeisten keväthankien valkoista. Vielä maistuu punajuurikeitto, ennen kuin juurekset siirtyvät mielen kylmäkellareihin keväisten parsojen ja salaattien tullessa.

Tämä resepti on versiointi Kotilieden punajuurikeitosta. Punajuurien työstäminen on sen verran viheliäistä puuhaa, että olen laiskana kokkina korvannut sen valmiilla soseella, jota löytyy K-ketjun kauppojen vihanneshyllyltä. Punajuurikeitto valmistuu kuin itsestään, kun hieman osaa oikaista oikeassa mutkassa.

Punajuurikeitto vaatii mielestäni vähän päällisiä. Terveyshakuinen laittaa päälle kasan rasvatonta raejuustoa. Itse taiteilin päälle valmista pestoa ja creme fraichen vegaanista, kaurasta tehtyä versiota. Päälle voi myös paistaa vuohenjuustoa, mikäli voi vaimentaa omantunnon äänensä vuohenjuuston eettisyydestä. Paahdetut pinjansiemenetkin toimisivat hyvin päällisinä. Tai mikä jottei vaikka kaikkia edellä mainittuja!

Oikaisijan punajuurikeitto:
- 2 pötköä valmista punajuuriperunasosetta (á 500g, Pirkka)
- 250ml purkki kaurakermaa
- 1dl kuivattuja punaisia linssejä
- 3dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 iso sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 tl italian yrtit -sekoitusta
- mustapippuria

Päälle:
- Vuohenjuustokiekkoja TAI
- Kaura creme fraiche TAI
- pestokastike TAI
- raejuusto TAI
- pinjansiemeniä


punajuurikeitto


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D