Hanna Paavilainen

Saara ja hyvät teot

sunnuntai 18 helmikuuta, 2018 @ 00.15
0
Laajennetussa suvussani (ei valitettavasti verisiteissäni) on sellainen Saara, johon kaikki aina hullaantuvat. Saara on juuri sellainen, josta hyväntahtoisuus vain haisee kauas, vaikkei hän juuri sillä hetkellä tekisikään mitään.

Saara asuu Lapissa ja taiteilee poroja. Saaran porotkin ovat hyväntahtoisia. Niihinkin on helppo hullaantua, vaikka tällaisella etelän kasvatilla ole juurikaan kosketuspintaa noihin Lapin elukoihin, paitsi ehkä kerran vuodessa lautasella käristyksenä. Eräillä taidemarkkinoilla Saaran poroihin rakastui pieni poika, tarinan mukaan ehkä 4-vuotias. Hän ei päässyt Saaran myyntipöydän ohi, vaikka vanhemmat kuinka vetivät kädestä. Aina, kun silmä vältti, tämä pieni poika karkasi takaisin Saaran töiden luo. Saara - hyväntahtoinen kun on - sanoi pojalle, että jos tuon ikäinen noin kovasti haluaa porotaulun seinälleen, niin ota tästä mukaasi, ei maksa mitään.

Pari viikkoa tästä Saaran ovelle oltiin jätetty paketti. Se oli pojan vanhemmilta kiitoslahja hyväntahtoiselle taiteilijalle, joka oli tehnyt heidän poikansa ikionnelliseksi.

Tavallaan on vähän pelottavaa, kuinka helposti toisen osoite voidaan saada selville, mutta pointti tässä kai on se, että hyvät teot synnyttävät hyviä tekoja. Maailman pahuutta vastaan ei voi taistella muulla tavoin kuin uskomalla hyvään ja toimimalla sen mukaisesti. Ehkä naiivia ajatella, mutta jos lähettää maailmalle koko ajan hyvää, niin pakko sen on jossain vaiheessa palautua myös itselle. Ainakin Saaralle kävi niin.

Saara Sarparanta
Saara Sarparanta
Saara Sarparanta
Saara Sarparanta
Saara Sarparanta

Aamen ja terkkuja,
Hanna

PS. Saaran poro-esineitä nähtävillä ja shoppailtavissa mm. täällä: http://arcticdesignshop.com
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentti*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D