Hanna Paavilainen

Muumit pelastivat kotiäidin mielenterveyden

sunnuntai 07 lokakuuta, 2018 @ 10.22
0
"Alle kouluikäisten lasten vanhemmilla ei ole oikeita ongelmia", sanoi kerran eräs työkaverini. Kommentista voi sitten itse kukin arvuutella, onko sen esittäjällä itsellä alle kouluikäisiä lapsia. (Ei)

Sitä on niin helppo huudella totuuksia ulkopuolisena. Vähän sama kuin ennen vauvaa päätin, niin kuin vain asiasta täysin tietämätön voi päättää:
"Sitten kun meille tulee lapsi, käytämme kestovaippoja."

Sitten tuli vauva. Ja tuli yösyötöt ja valvomiset. Vauvalla oli rimpulajalat ja kestovaipasta falskasi lahkeet joka kerta. Vaihdoin vaipat 10 kertaa päivässä, ja melkein yhtä monta kertaa meni pesuun vauvan vaatteet, omat vaatteet, vauvan lakanat sekä omat lakanat. Koska olen itsepäinen ja hieman hidasälyinen, kesti melko pitkään, ennen kuin tajusin, että eihän tämän tarvitse näin mennä. Kestovaippaintoni oli ekologisperusteinen, joten halusin löytää mahdollisimman ekologisen vaihtoehdon arkea helpottamaan. Muumit to the rescue! Muumi-vaipat ovat kotimaisia, hajusteettomia ja puhtaista raaka-aineista valmistettu. Hiilijalanjälkeä ei synny tuotteen roudaamisesta toiselta puolelta palloa. Ihan kaikuna korvissa kuulee "Oi maamme Suomi" kun vaihtaa kotimaista kakkavaippaa. Pyykkikasakin pieneni. Muumi-vaipat ovat pakattu 100% biohajoaviin pusseihin, jonka vielä uusiokäytän biojätepussina tai vaipparoskiksen pussina. Ihana pieni yksityiskohta ekologisessa omassatunnossa tämäkin!

Vauva kasvoi ja pienet rimpulareidet pullistuivat kuin hiivataikina. Annoin kestovaipoille uuden mahdollisuuden. Toimivat aika paljon paremmin kuin vastasyntyneen kanssa! Nykyään olen iloinen sekakäyttäjä: kummat helpommin toimivat milloinkin.

Tällä kertaa Muumit - tai, no ehkä hiljakseen opittu armollisuus itseä ja omia odotuksia kohtaan - pelastivat äidin mielenterveyden.

Kun vain muistaisi tämän armon toisten ongelmia kuunnellessa. Ennen kuin arvostelee muita tai vähättelee toisen ongelmia, on ehkä hyvä hetkeksi pysähtyä miettimään, miten vähän tietää toisen elämän monimutkaisesta kokonaisuudesta. Jokaisella on oman kokoisensa ongelmat. Ja ne ovat kullekin ihan tarpeeksi isoja. Joskus jopa niin isoja, että lahkeet falskaavat ja silloin ei kaipaa toisten viisasteluja.

Muumi-vaipat

Aamen ja terkkuja,
Hanna

*Blogin kautta saatu Muumi-vaippoja tuotenäytteinä testiin.

PS. Jotta lahkeiden falskaamiselta säästyttäisiin, on hyvä olla oikean kokoiset vaipat. Täältä voi tilata näytteen:
https://muumibaby.fi/fi/muumibaby-vaipat/
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D