Hanna Paavilainen

Erilainen juhannus

lauantai 24 kesäkuuta, 2017 @ 10.36
0
Heini teki karjalanpiirakoita. Se oli melkoinen taidonnäyte, sillä käytettävissä oli vain vettä, jauhoja, riisiä, nuotio ja nuotiopannu. Bambunpätkä sai toimia kaulimena ja piirakoista tuli pieniä ja sieviä. Myöhemmin myös Aki leipasi karjalanpiirakoita ja ne muistuttivat enemmän lihapiirakoita riisitäytteellä. Eikö ne karjalanpiirakat pidäkin tehdä oman piirakan mallin mukaan?

Samana juhannuksena rakensimme kokon. Olihan sentään juhannus. Rannalta löytyi paljon kuivuneita bambuja, jotka keräsimme kokoon kokkoon ja annoimme palaa. Emme vielä siinä vaiheessa tienneet, että bambun putket räjähtelevät palaessaan. Nyt tiedämme. Istuimme ainoissa mukana olevissa vaatteissamme, miehet ilman paitaa, päivän lämpöä imeneellä hiekalla sopivan turvaetäisyyden päässä ja kuuntelimme, miten bambut poksuivat ja katsoimme niiden sinkoilevan ympäriinsä. Hörpimme kädenlämpöistä vettä ja nutustelimme Heinin piirakoita (vain yksi per henki!) jokaista suupalaa pitkittäen ja vaalien.

Tänä juhannuksena pakkasin mökille mukaan pitkät villasukat, pitkät paksut kalsarit, paksun fleecetakin, pipon, hanskat, kaulahuivin ja sähköpeiton. Kyllä vain, sähköpeiton. Vähän on toisenlaiset eväätkin tarjolla.
selviytyjät
selviytyjät
selviytyjät
selviytyjät
selviytyjät

Kuvat @Moskito Television
Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D