Hanna Paavilainen

Parasta aikaa

torstai 01 kesäkuuta, 2017 @ 19.56
0
Elämä on ihmisen parasta aikaa, sanoi aikamme suuri filosofi ja suuri idolini Matti Nykänen.

Matti on tässä harvainaisen oikeassa, vaikka myönnettäköön että hänkin joitakin virheitä elämässään ehkä tehnyt. Oikeastaan tämä tuli mieleeni siitä, kun ystävälläni oli syntymäpäivä ja hänen poikkeuksellisen viisas isänsä oli sanonut, että "Sinä elät juuri nyt elämäsi parasta aikaa".

Ruuhkavuodet. Niistä kuulee niin paljon valitusta ja ehkäpä sitä itsekin sortuu samaan marmatukseen. Elämä on yhtä juoksemista päiväkoti-koti-työ -akselilla. Koko ajan on myöhässä jostain ja vähintäänkin päiväkodin vasu-keskustelun aika unohtunut. Oma aika on lähinnä sitä, että pääsee käymään ilman lasta/lapsia Prismassa tekemässä viikon ruokaostokset. Parisuhde on koetuksella, töissä on paineita, kokonaan nukuttujen öiden määrä vuodessa on laskettavissa yhden käden sormilla. Ainoa hetki päivässä istahtaa alas rauhassa on Pikku-Kakkosen aika. Silloinkin kokee hieman huonoa omaatuntoa siitä, että pitäisi viettää laatuaikaa lapsen kanssa eikä turruttaa häntä ruudun eteen.

Ja tämäkö on sitten "Elämän parasta aikaa"?!?

Ystäväni isän mielestä kyllä. Tämä on se aika, jota hän eläkkeellä kaiholla muistelee. Että lapset oli pieniä ja söpöjä ja asuivat kotona ja olivat vanhemmissaan kiinni. Että ura oli edessä ja töissä täysi vauhti päällä.

Jotenkin tämä kolahti. Sanat luovat todellisuutta. Mikä muuttuisi, jos joka päivä sanoisin aamulla itselleni, että "elän elämäni parasta aikaa" sen sijaan, että "nää nyt on näitä ruuhkavuosi, yritetään nyt vaan jotenkin selviytyä".

Serpenttiini

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D