Hanna Paavilainen

Pieniä tarinoita pikkujouluista

sunnuntai 10 joulukuuta, 2017 @ 12.24
0
Toimistolla kaikki ovat katselleet toisiaan ympäri vuoden ja käyttäytyneet ammattimaisesti. Ollaan palaveerattu ja juotu litroittain kahvia, puhuttu viisaita ja leikitty tärkeitä. Nyt on se hetki, kun heitetään kraka otsalle, glitteröidytään koroista luomiin ja heittäydytään viihteelle. Pikkujoulut. Mikä ihana tekosyy päästää irti korrektiuden vaateista.

- - -

Reilu kerho

Tarina kertoo eräästä pikkujoulujuhlijasta, joka käveli käsikynkässä kollegan kanssa siksakkia kohti Helsingin rautatieasemaa ja kohti viimeistä yöjunaa.
Työntekijä A oli jäämässä pois Tikkurilassa.
Työntekijä B:llä jatkui matka pidemmälle Korsoon.
Glögi oli maistunut ja ilta oli ollut pitkä. Junan lämmin sisätila ja raiteiden tasainen keinutus tekivät tehtävänsä ja tuuditti kollega A:n suloiseen unoseen. Reilun kerhon kunniajäsen kollega B tyytyväisenä katsoi, kun juna hidasti Tikkurilan kohdalla, pysähtyi ja jatkoi matkaansa - aivan kuten kollega A jatkoi uniaan kuola valuen kohti lähijunan ikkunanpieltä. Kollega B jäi tyytyväisenä Korsossa pois.
Reilun tunnin päästä takaisin Helsingin rautatieasemalla vartija sitten herätteli lempeästi Herra B:n ja saatteli tämän ulos. Herra B jäi odottamaan ensimmäisiä aamujunia.

- - -

Kuntosalin pikkujoulut


Aivan erityinen sähköisyys on ilmassa kuntosalin pikkujouluissa. Kuntosalilla vuoden aikana ei olla puhuttu mitään kanssakuntoilijoille, kunnes pikkujouluissa viinin rohkaisemana tullaan kehumaan habaa tai pakaran kaarta. Kuntosalin työntekijöillä on jo etukäteen pitkäveto käynnissä, että ketkä salin asiakkaat löytävät toisensa pikkujouluillan aikana.

Tarina kertoo eräistä kuntoilijoiden pikkujouluista, joissa oli valokuvauspiste varattu näiden habojen ja erinäisten kaarien ikuistamiseen. Alkuillan kuvissa pullisteltiin lihaksia ja hymyiltiin kuin missit konsanaan. Niin myös loppuillan kuvissa, mutta jos oikein tarkkaan katsoo, kuviin oli ilmestynyt taustalle outo rekvisiitta. Jokaisen kuvan oikeassa alakulmassa näkyi punaiset glitterkorkokengät.

Eräs kuntoilija oli ilmeisesti tottunut juomaan proteiinipirtelöitä enemmän kuin terästettyä glögiä. Glögi oli maistunut ja ilta oli ollut pitkä. Kuvausrekvisiitan takaa oli löytynyt rauhallinen kulma, jonne tip-tap-huudot eivät olleet liikaa kaikuneet ja pyörivä humina päässä tuuditti kuntoilijan suloiseen unoseen. Kuntoilija ei huomannut, että hänen säärensä sojottivat studioalueelle ja tallentuivat jokaiseen pikkujoulukuvaan kävijöille muistoksi.

- - -

Sitten oli se äiti-ihminen, joka pikkujouluaikaan oli kahdeksannella kuulla raskaana. Hän veti överit piparitaikinasta, joulutortuista ja mehuglögistä. Viimeistään suklaakonvehdit tekivät tehtävänsä ja äiti-ihminen vaipui suloisen sokerikooman vauhdittamana unosille sohvalle klo 21:20. Ensi vuonna sitten vähän reippaampaa yritystä peliin.

pikkujoulut
pikkujoulut


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D