Hanna Paavilainen

Valepappi avautuu

perjantai 11 maaliskuuta, 2016 @ 19.32
0
Me naisten kolumnissa joku sarkastisen lakonisesti totesi, että Suomessa jokaiselle joskus mielipiteensä julkisesti ilmaisseelle on omistettu haukkumisketju vauva.fi:ssä. Pitihän sitä sitten guuglata itsensä niin tyttönimellä kuin nykyisellä nimellä.

Valepappi.
Pissis.
Itseään täynnä.
Pienet tissit.

Jälkimmäisiä väitteitä en edes yritä ampua alas. Mutta ensimmäisen väitteen voin todistettavasti osoittaa vääräksi. Maisterin paperit ja pappislupaus löytyvät jostain autotallin laatikoista. Saa tulla penkomaan.

Aloitin teologian opiskelut armon vuonna 2002. Hain Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan opiskelemaan, koska teologia kiinnosti. Ei ollut aikomustakaan papiksi siinä vaiheessa juuri lukiosta valmistuneena. Eikä siellä teologisessa papiksi opiskellakaan. Siellä opitaan muun muassa kieliä (perustutkintoon kuuluu latina, heprea, kreikka, englanti, ruotsi ja saksaakin suositellaan), historiaa, filosofiaa, historialliskriittisiä menetelmiä ja muita uskontoja. Tiedekunta ei ole pappisseminaari, vaikka papeilta teologian maisterin paperit vaaditaankin.

Yliopistossa kulkee huhuja, että teologisen tiedekunnan bileet ovat parhaita. Haluan laittaa pisteen näille huhuille. Ne ovat aivan legendaarisen parhaita. Eikä siitä sitten sen enempää.

Aleksanterinkatu 7:n käytävät tulivat tutuiksi seitsemän vuoden aikana. Kirjasto sijaitsi kuudennessa kerroksessa. Kerran tulin vessasta ulos farkkujen vetoketju auki ja korjasin sitä kiinni vasta käytävän puolella. Siinä vaiheessa tajusin, että ehkä on aika valmistua pois, ennen kuin alan olla aivan liian kotiutunut kirjaston pölyisten hyllyjen väliin.

Pappiskutsumus tuli jossain matkan varrella. Ei se ollut mikään sisäsyntyinen itsestäänselvyys eikä salama taivaalta. Se vain kehkeytyi siinä valmistumisen jälkeen, kun olin aikani tehnyt uskonnonopettajan hommia. Se päivä, kun sanoin alttarilla tahdon pappisvihkimyksessäni, on yksi tärkeimpiä päiviä elämässäni. Minulla on siitä kuvakin kirjahyllyni paraatipaikalla. Valepapiksi epäilijät tulkoon katsomaan.

Aamen ja terkkuja,
Hanna

PS. Ei saa haukkua eikä aliarvioida vauva.fi:tä. On siellä ihan tosi paljon asiaakin. Raskausaikani ja vauva-aika olisi ollut tosi paljon hankalampaa, ellei olisi voinut katsoa sieltä vastausta jokaiseen "tyhmään" kysymykseen.
tuomiokirkko
Tuomiokirkko
tuomiokirkko

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D