Hanna Paavilainen

Kisaraportti

perjantai 02 joulukuuta, 2016 @ 13.00
0
Jos ihan rehellisiä ollaan, nyrkkeilyurani on ollut enemmän sinnikkään yrittämisen itsepäisyyden ja pistelevien epäonnistumisten vuorottelua kuin nousujohteista voittokulkua. Tietenkin aina on hiomista tekniikassa ja kunnossa, mutta pahin vastustajani on oma jännitykseni. Jotkut saavat kisatilanteessa extra-vaihteen päälle ja itsestään irti enemmän kuin osasivat arvatakaan. Sitten on niitä toisia (ja toisilla tarkoitan itseäni), joka tosipaikan tullen alisuoriutuu.

Kisajännitys on aiheuttanut sellaisen rimakauhun, että usein olen jänistänyt koko kisasta pois. Ennen viime kisojakin tein ihan vain varmuuden vuoksi pari raskaustestiä ja mittasin kuumeen kuudesti - ihan vain jos saisi hyvän tekosyyn perua koko homma. Nyrkkeilyn tarkat punnitusrajat eivät ole koskaan olleet ongelma - olenhan jännittänyt koko kisaviikon niin paljon, etten ole saanut ruokaa alas.

Kisatilanteessa jännitys saa minut unohtamaan kaiken, mitä ikinä olen oppinut nyrkkeilystä. Päässä on vain valkoinen kohina, jonka yli yritän pääni sisällä huutaa "lyö enemmän, lyö lujempaa, lyö pidemmälle, lyö nopeammin", mutta kroppa ei tottele käskyjä.

Siksipä ihan erityisellä ylpeydellä jaan edellisien kisojen voittokuvan. Ennen kisoja jännitti taas niin paljon, että oksetti ja vannoin jälleen kerran, että ei-enää-ikinä. Jomi Limmosen muistokisoissa on aina maailmanluokan meininki: sisääntulobiisit ja nyrkkeilyaamutakit, valokeilat ja kuuluttajat. Yleisössä istuivat mm. Olli ja Raija Mäki. Oma sisääntulobiisini oli klassinen Händelin Halleluja. Valitsin sen intuitiolla ja se osottautui ratkaisevaksi. Biisi rauhoitti mieleni ja kun kongi soi, annoin vastustajan juosta suoraan nurkkaani, minulla ei ollut mikään hätä tai kiire ottaa kehän keskustaa haltuun. Ottelun ajan keskityin koko ajan siihen, että saisin rauhallisen fiiliksen, en siihen, mitä teen milläkin hetkellä. Yhdessä erässä huomasin jopa aivan nauttivani.

Saas nähdä, joudunko jälleen kerran syömään sanani sen ei-enää-ikinän suhteen.
matsi
Jomi Limmonen


Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D