Hanna Paavilainen

Jääviuhtoilu

maanantai 21 marraskuuta, 2016 @ 09.55
0
Talvi saapui Helsinkiin. Näin tropiikkia rakastavana on jotain tässä juonittava, että saisi revittyä iloa talvikuukausista.

Aloitin siis uuden talviliikuntaharrastuksen: jääviuhtoilun.

Peli tavoitteena on kulkea puolijuoksua tai vähintäänkin voimakävelyä jäisillä kaduilla niin, että pysyy pystyssä, vaikka lumi on pakkaantuneena korkengän koron alla. On kuljettava riittävän lujaa, että huolimatta kaksinumeroisesta pakkasasteesta toppatakin alla kirpoaa hikipisarat.

Laji sopii erityisen hyvin harrastettavaksi työmatkoihin, mutta peli soveltuu myös kaikkeen vapaa-aikaan tai mikä jottei työaikaankin, kun joutuu työpäivän aikana siirtymään ulkona paikasta AA paikkaan ÖÖ. Pelin mottona ja strategiana on "vauhti korjaa virheet".

Lajiin kuuluu myös hengityksen pidättäminen mahdollisimman pitkiä aikoja, koska pakkasilmaa on inhottava hengittää sisäänpäin. Tämä ei tuota yhtään lisää lämpöä ruumiiseen, mutta tuo mukavasti hengästyneen vaikutelman ja urheilusuorituksen tuntua. Pisteitä saa siis jokaisesta hengitystään pidättämästä sekunnista.

Pelaajalla on korvissa kuulokkeet, koska kovaan ääneen samban kuuntelu antaa illuusiota jostain lämpimästä ja kivasta paikasta.
Kun tähän vielä yhdistää lähes itsensä kokoisen treenikassin, on tämä topattu viuhtoja-akko/-ukko Helsingin keskustan kapeilla kujilla vähintäänkin paheksuntaa herättävä, ehkä jopa vaarallinen kanssakulkijoille. Lajiin kuuluukin, että lisäpisteitä saa jokaisesta näytetystä keskisormesta, jos nyt vauhdiltaan ehtii niitä laskea. Pisteitä saisi myös julkisista sättimisistä, mutta tosin niitä ei kuule samban takaa.

Taklauksista ei saa lisäpisteitä, mutta lajin luonteen huomioiden joko kanssapelaajien tai sivullisten uhrien taklaamiselta ei voi välttyä.

Palaajalla on huppu vedetty syvään pään päälle ja/tai pipo ja/tai kaulahuivi peittämässä vähintään 60% kasvoista. Tämä suojaa pelaajaa pakkaselta, mutta myös näppärästi estää tunnistettavuutta taklaustilanteissa. Puhdas urheiluasento on tiukka etukeno.

Urheilun iloa!
talvi
talvi
talvi

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D