Hanna Paavilainen

Härmän pad thai

lauantai 16 tammikuuta, 2016 @ 16.04
0
padthai
padthai

Sitten Thaimaan reissuni olen himoinnut pad thaita, eli sitä paikallista riisimakaronimössöä. Tai jos oikein totta puhutaan, olen himoinnut takaisin Thaimaahan noin niinkuin muutenkin - aurinkoon ja täydelliseen vastuuvapauteen. Ehkä tekemällä thaimaalaista ruokaa saisin loman tuntua arkeen! Siispä täydellisen pad thain reseptiä metsästämään!

Löysin ohjeen edesmenneestä Oliviasta ja ystäväni veljen thaimaalainen vaimo hyväksyi sen. Täten pidin reseptiä siunattuna, virallisena ja kanonisoituna padthai-reseptinä. Ystävän veljen thaimaalainen vaimo vain penäsi tuoreiden ja alkuperäisten raaka-aineiden perään. Joojoo, huikkasin ja tavallaan tiedostin jo silloin, että oma nuudelimössöni ei tule olemaan lähelläkään autenttista pad thaita.

Ensinnäkin - kenellä on aikaa käydä monessa eri kaupassa? Ei ainakaan taaperon äidillä. Jos jotain ei löydä meidän lähikaupasta, niin sitä ei sitten ole olemassa. Korvattakoon se lähimmällä mahdollisella tuotteella tai jätettäköön se pois. Toisennakin - on vain mielikuvituksen köyhyyttä, jos kokkaa prikulleen niin kuin reseptissä sanotaan. Aina pitää vähän säätää.

Isoon ääneen mainostin ihan naapureillekin, että teen ensimmäistä kertaa thaimaalaista ruokaa ja että mikäli palohälyttimet soi ja rappukäytävässä haisee kauniisti ilmaistuna etniseltä, niin eivät sitten ihmettele. Kutsuin heidätkin syömään, mutta keksivät lennosta tekosyyn. Pahaa aavistamaton, vähän hitaammanlaisesti tekosyitä keksivä naapurimme joutui tulilinjalle ja koekaniiniksi. Tiettävästi hän on ruokailukokemuksen jälkeen edelleen elossa.

padthai

Eipä tämä ollut mitään verrattuna Thaimaan katukeittiöihin, mutta ihan hyvä yritys.

Härmäläinen mutkat suoriksi versio pad thaista:

Jättikatkarapuja pakasteesta pakkaus
Sinisimpukoita pakasteesta puoli pussia
Mustekalarenkaita pakasteesta puoli pussia
n. 200g riisinuudeleita
rypsiöljyä
3 sipulia
1 ½ punainen chili
4 kananmuna
10 rkl kalakastiketta
4rkl palmu- tai ruokosokeria
1 purkki tamarinditahnaa, sellainen pilttipurkin kokoinen
2 pakkausta mungopavun ituja
2dl suolapähkinöitä
korianteria
2 limeä

Sulata merenelävät tavalla tai toisella. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli, valkosipuli ja chili. Paista sipuleita ja chiliä pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää merenelävät ja paista muutamia minuutteja. Lisää kananmunat ja sekoita joukkoon kokkeliksi. Lisää riisinuudelit. Sekoita tamarinditahna, kalakastike ja sokeri keskenään. Kaada pannulle iloisesti muiden ainesten joukkoon. Lisää idut ja pähkinät. Lapioi lautasille ja lisää päälle korianteria ja limemehua. Siunaa ja syö.

Tässä vielä kuvia vähän erilaisesta pad thain valmistusen miljööstä:
pad thai
pad thai
pad thai


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D