Hanna Paavilainen

Kasvishampparia Lapin veljelle

lauantai 08 elokuuta, 2015 @ 20.22
0
Lapin veli tuli kylään. Mitä laittaa raavaalle pohjoisen miehelle pöytään? Kasvisruokaa, tietenkin! Tällä hetkellä blogit ja lehdet hehkuttavat mustapapu-kvinoa-kasvispihviä kuin se olisi joku avocadopasta kerrassaan. En ole vielä kokeillut muuten edes sitä avocadopastaakaan. Koska mieheni ei pidä kvinoan rakenteesta ja koska kyllästyin jahtamaan tippuneita kvinoan siemeniä keittiön nurkista, täytyy tästäkin villityksestä tehdä oma versio ystäväni Kipan ja Kodin Kuvalehden vuosikerran avustuksella.

Kasvishampurilaiset, jotka kelpaavat jopa Lapin veljelle


Mustapapupihvit
- 1 purkki valmiita (kypsiä) mustapapuja
- 4 pientä porkkanaa
- 1 peruna
- 1 kesäkurpitsa
- 200g raejuustoa
- 3 kananmunaa
- 2dl kaurahiutaleita
- 100g tuorejuustoa (esim. valkosipuli)
- tarpeen ja fiiliksen mukaan ruisjauhoja
- mustapippuria, suolaa

Raasta porkkanat, peruna ja kesäkurpitsa. Muussaa mustapavut sauvasekoittimella, jätä sattumia. Yhdistä kaikki yllä olevat ainekset. Jos massa tuntuu liian löysältä, lisää ruisjauhoja. Paista pannulla molemmin puolin, laita uuniin vielä kypsymään 125 asteeseen n. 20min.

Tarjoile hampurilaissämpylän välissä cheddarin, soosien ja kasvisten kanssa. Täydellisessä maailmassa ne hampparisämpylät tehtäisiin itse luomujauhoista ja varmaan ketsuppikin poljettaisiin omin jaloin itse kasvattamista tomaateista. Kuka tässä täydellinen väitti olevansa? Johan siinä tuli yhdelle päivälle tarpeeksi hommaa niiden kasvispihvien kanssa. Metsästin ketsupit ja majoneesit ja sämppärit Prismasta valmiina. Hyvää oli. Mies tykkäsi myös ja miehen velikin kehui, että oli parempia kuin hänen tekemät jauhelihapihvit. Ja se on kova kehu Lapin veljeltä se. Taputan itseäni olalle, annan kiitettävän arvosanan ja papukaijamerkin ja menen vatsani viereen köllöttelemään.

kasvishampurilainen
kasvishampurilainen

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D