Hanna Paavilainen

Lehtikaalia, belugaa ja punajuurta

maanantai 16 maaliskuuta, 2015 @ 14.25
0
"Ihan hyvää, jos vaan tykkää", sanoi äitini ja ronkki tästä paistoksesta suuhunsa ainoastaan punajuuret ja fetanpalat. Minun mielestäni tämä on niiiin hyvää, että voisin syödä tätä joka päivä JOKA PÄIVÄ. Sitä paitsi tästä ohjeesta tulee helposti kerralla niin iso satsi (ainakin 4 annosta), että tätä sitten saakin syödä useampana päivänä. Seuraaviin päiviin maagisesti ilmestyy enemmän aikaa, kun ei tarvitse käyttää aikaa joka päivä kokkaukseen. Testatkaa itse ja kommentoikaa, kumpi on oikeassa - minä vai äiti.

Fetagratinoitua lehtikaalia

n. 500g punajuuria (hevi-osastolta saa sellaisia esikeitettyjä punajuuria. Suosittelen!! Nopeuttaa tämänkin reseptin toteuttamista eksponentiaalisesti!)
100g belugalinssejä
3,5dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200g lehtikaalia
2rkl voita
300g fetaa
pari kourallista saksanpähkinöitä

- Ellet löytänyt esikeitettyjä punajuuria, niin kypsennä punajuuret keittämällä tai paahtamalla, kuoti ja pilko suupaloiksi.
- Keitä belugalinssit vedessä kasvisliemikuution kera, n. 20min.
- Revi lehtikaalit suupalan kokoisiksi, poista kovat lehtiruodit
- Laita uunipadan pohjalle voi nokareina ja kerros linssejä, punajuuria, lehtikaalia ja fetaa. Toista toinen kerros linssejä, punajuuria ja lehtikaalia ja heitä päälle vielä pari kourallista saksanpähkinöitä. Päälle vielä reilusti fetaa.
- Paista 200 asteessa n. 20min, kunnes feta on saanut vähän väriä.
- Syö joko heti lämpimänä tai myöhemmin kylmänä.

Lehtikaalipaistos
lehtikaalipaistos

Aamen ja terkkuja,
Hanna

PS. Lisää reseptejä mm. Kotivinkistä!

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D