Hanna Paavilainen

Ihan ässä munakas

maanantai 02 marraskuuta, 2015 @ 15.21
0
- - -
Kotiäiti (mater maximus hominicus) on luonnostaan tähteiden syöjä. Laji on tunnettu siitä, että se pystyy taikomaan edellisen päivän metsästyksen tähteistä itselleen ja poikaselleen maittavan, ravitsevan ja terveellisen lounaan alle kymmenessä minuutissa. Lajin poikaset ovat melko haastavia yhden vuoden iässä, joten kauemmin kestävä ruoan lämmittäminen on haastavaa, ellei jopa mahdotonta. Sitä näkee harvoin luonnossa, mutta joissakin avustetuissa olosuhteissa myös sellainen on mahdollista.
- - -

Terveiset taas täältä kotiäidin kokeilevasta kotikeittiöstä!
Inspiroiduin Sport-lehden munakasreseptistä, johon tuli tuhdisti lehtikaalia. Muokkasin reseptin kotiäidin arkeen, eli alle kymmenen minuutin ateriaksi. Yllätyksekseni siitä tuli aivan mahtava, vaikka itse sanonkin. Ei se ehkä näytä kaikkein kauneimmalta annokselta, mutta itselle maistui. Eipä kenenkään muun siitä sitten tarvinnutkaan tykätä eikä syödä. Teinkin sitten lehtikaalimunakkaita lounaaksi ehkä viikon putkeen.

Nopea lehtikaalimunakas yhdelle

6-7 lehtikaalin lehteä
1rkl oliiviöljyä
2 munaa
6 miniluumutomaattia
1-2 rkl fetaa
suolaa
pippuria

Pannulle oliiviöljyä. Revi lehtikaali suupaloiksi ja poista samalla kovat "ruodot". Pyörittele niitä siinä hetki, puolita tomaatit ja nakkase ne sinne pannulle sekaan. Riko päälle 2 kananmunaa. Pyörittele lastalla minkä kerkeät. Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Kippaa lautaselle. Murustele päälle fetaa. Siunaa. Kauho käkättimeen. Kiitä.

lehtikaalimunakas
lehtikaalimunakas
lehtikaalimunakas

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D