Hanna Paavilainen

Mättösalaatti

lauantai 24 tammikuuta, 2015 @ 15.27
0
Tervetuloa meille kylään. Saatte itse käydä kaupassa ja kokata ja tiskatakin vielä. Kiitosh!

Näin pääsi käymään. Kauniina ajatuksena kutsuimme rakkaat ystävämme meille viettämään iltaa, kun "olisi niin kiva kokkailla jotain fiiniä ja herkullista yhdessä". Niin siinä sitten kävi, että minusta ja miehestä ei kummastakaan ollut kauppaan lähtijäksi, kun pieni F oli valvottanut minua koko yön ja mies oli selkä kipeänä. Ystävät toivat kauppatavarat mukanaan.

Sitten alkoi kokkaus. Liesi tulille ja uuni päälle. Samaan aikaan koira ulvahti, tassussa oli haava ja joka paikassa verta. Etenkin olohuoneen matossa. Tietenkin. Minä ryntään koiran perään sidetarpeiden ja rättien kanssa. F alkaa huutaa. Mies häntä sitten hyssyttelemään. Ai olikin jo nälkä, no maitoa sitten. Ai heti perään tulikin niskaan asti kakat. No vaipanvaihtohomma se on simppeli. Miten se koira sai siteet revittyä jo irti? Taas on verta joka paikassa!

Simsalabim, ruoka olikin jo valmista! Kiitos omatoimisten ystäviemme. Olisi muuten ollut fiini ateriamme purkki maitorahkaa.

Muun muassa tällaista salaattia ilmestyi lautasellemme:

Tuhti MÄTTÖSALAATTI kovempaan nälkään:

halloum-juustoa (paketti)
aurinkokuivattua tomaattia (maun mukaan)
purkki kirsikkatomaatteja
1dl kvinoaa (annoskoko kuivana)
mustapapuja (1/2 - 1 purkkia)
2 eri salaattia (esim. rucola ja tammenlehti)
1 punainen paprika
pinjansiemeniä
sitruunaa
öljyä
viinietikkaa
suolaa
pippuria

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko halloum kuutioiksi ja paista pannulla. Puolita kirsikkatomaatit, kuutioi paprika, pienennä salataatit ja heitä kaikki kulhoon. Lisäksi mustapavut ja aurinkokuivatut tomaatit sellaisenaan. Paahda pinjansiemenet ja lisää joukkoon. Mausta öljyllä, viinietikalla, suolalla, sitruunalla ja pippurilla.

Kiitos ystäville ja kiitos ystävistä. Aamen.
Vieraat
Vieraat
Vieraat
Vieraat
vieraat
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D