Hanna Paavilainen

Helppo herkku

keskiviikko 03 syyskuuta, 2014 @ 20.52
0
Edellisestä reseptistä jäi jäljelle puoli purkkia maapähkinävoita. Mitä tehdä? Karjalasta kotoisin oleva, pula-aikana varttunut, isäni on opettanut minulle, että ruokaa ei koskaan sovi heittää roskiin!

Maapähkinävoista tulee mieleen amerikkalaiset tv-sarjat, joissa lapset syövät tahnaa vaalean leivän päällä hillon kera. Suosittelen jättämään sellaisen hötön television höttömaailmaan. Maapähkinävoita voi käyttää myös terveellisellä tavalla! Maapähkinävoi on helppo proteiininlähde ja se sisältää tärkeää, hyvälaatuista rasvaa.

Ensimmäinen ja tärkein valinta maapähkinävoin terveellisyydestä tehdään jo kaupassa. Valitse sellainen maapähkinävoi, johon ei ole lisätty sokeria. Mielellään ei tarvitsisi olla lisätty mitään. Omassa luomuversiossani oli lisätty himalayan suolaa.

Toinen vaihe maapähkinävoin terveydessä on se, minkä kanssa sitä syö. Frendeissä joskus Joey söi tahnaa kastamalla sinne sormensa ja imeskelemällä niitä, mutta itselle massa on vähän liian tuhtia sellaisenaan. Laita maapähkinävoista pieni silmä maitorahkan ja marjojen joukkoon makua antamaan. Ystäväni Kipan suosittelema vinkki: levitä maapähkinävoita omenaviipaleiden päälle. Aivan loistava välipala, jälkiruoka tai keskiyön salainen herkku!

Kolmas ja olennainen vaihe maapähkinävoin käytössä on määrä. Kuten pähkinät yleensäkin, maapähkinät ovat melkoisia kaloripommeja. Ennen kuin huomaankaan, olen popsinut pari omenaa siivuina ja puoli purkkia maapähkinävoita. En osaa edes laskea niin pitkälle, mitä se kaloreissa mitattuna tekee. Tämä on vaarallisen koukuttavaa! Mutta raskaana ollessa saa syödä kahden edestä! Muut voivat yrittää pysyä kohtuudessa puolestani.

Maapähkinävoi

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D