Hanna Paavilainen

Ribe

lauantai 19 heinäkuuta, 2014 @ 10.01
0
Etelä-Tanskasta löytyy myös Tanskan vanhin kaupunki, Ribe. Siellä on asuttu jo 700-luvulla. Mitäköhän Suomessa on silloin tapahtunut? Välillä mietityttää se, että Egyptissä on parituhatta vuotta ennen ajanlaskua rakennettu pyramideja, niin Suomessa samaan aikaan on ollut pikkuisen alkeellisempaa touhua. Akropoliskin on rakennettu 500 ennen Kristusta, Suomessa samaan aikaa ehkä joku saattoi asua luolassa. Sitten kun katsoo vaikkapa Suomen infrasturktuuria nykyään ja vertaa Kreikkaan, niin missä vaiheessa olemme menneet ohi?

No kuitenkin Ribe. Hurmaavia, suojeltuja rakennuksia. Kahvilat. Hiljaiset pienet kujat. Polkupyörät. Ulkoilmamarkkinat. Hyvä lastenvaatekauppa täynnä tanskalaisia laatumerkkejä. Upea vanha kirkko, jonka moderni alttarialue on vähintäänkin hämmentävä. Kaikenlaista onnea.

Ribe
Ribe
Ribe
Ribe
Ribe
Ribe


Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D