Hanna Paavilainen

Yllärisalaatti

sunnuntai 06 huhtikuuta, 2014 @ 18.38
0
Olen 100% vakuuttunut siitä, että chilillä ja korianterilla saa minkä tahansa ruoan maistumaan ihanalta. En ole vielä testannut tätä teoriaani kovinkaan laajasti: esim. en mene takuuseen, että pelastaako mikään - edes chili-korianteri - mikropizzoja. Mutta aika monen ruoan kuitenkin.

Jostain syystä maha-asukki ei vihersalaatista välitä, mutta tämä lämmin thai-salaatti läpäisi seulan. Ehkä muutenkin kesä on enemmän raikkaiden vihersalaattien aikaa ja nyt voi keskittyä toisenlaisiin kasviksiin.

Kirpeä, tulinen ja herkullinen thai-salaatti, olkaa hyvä. Ystäväni Kätevän emännän reseptillä, luonnollisesti. Tästä setistä syö kolme henkeä tai kaksi oikein nälkäistä.

Valkokaalia (siis sitä tavallista, n. 1/4 kerästä)
2 isoa porkkanaa
2 kiekkoa täysjyvänuudelia
250g broilerin jauhelihaa (tai fileesuikaleita)
1dl suolapähkinöitä
1 punainen chili
valkosipulia
thaicurrya
puntti korianteria

Kastike:
1 punainen chili
4rkl kalakastiketta
1rkl soijaa
5rkl riisiviinietikkaa
2rkl omenaviinietikkaa
3rkl paahdettuja sesaminsiemeniä (tai sesamöljyä)
4rkl fariinisokeria
1 limen mehu
Thaisalaatti
Thaisalaatti


Raasta porkkana (raastimen isolla puolella) ja vuole kaalista saman verran ohuita siivuja. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää raasteen joukkoon, anna tekeytyä puolisen tuntia tai pidempään. Voit säädellä tulisuutta sillä, kuinka paljon chilin siemeniä otat mukaan kastikkeeseen. Itse otin kaikki siemenet pois, sillä ei ole kiva, jos ei maista muita makuja.

Paista kanat, valkosipulit, toinen chili ja pähkinät. Lisää ihan lopuksi kypsät nuudelit joukkoon sekä porkkana-kaaliseos. Paista sen verran, että kaalit ja porkkanat lämpenevät. Ei kannata liioitella, etteivät lässähdä.

Tarkoile reilun korianterin kanssa.
Kirpsakkaa, tulista, lämmintä ja herkullista!
Thaisalaatti

Kuvan pajurisu ei liity ruokaan mitenkään. Paitsi että palmusunnuntai lähestyy ja lenkkipolkuni ovat täynnä noita pajunoksia, niin täytyi pari tuoda kotiin maljakkoon.

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D