Hanna Paavilainen

Parempi myöhään kuin...

keskiviikko 26 helmikuuta, 2014 @ 07.38
0
Ystäväni hipsteri Kipa tarjosi minulle kerran Vain elämää -kotikisakatsomossa lehtikaalisipsejä. Eli siitä on jo kauan. Olen aivan so-last-season näissä ruokavinkeissäni, mutta se ei ole oma vikani! Olen siitä Vain elämää -illasta lähtien etsinyt Helsingin kaupoista lehtikaalisipsejä - - - tuloksetta. Tiedän, ettei nyt ole sen sesonki, mutta saahan täällä tuoreita mansikoita ja mandariinia ja qvinoaa ja vaikka mitä ihmeellistä hedelmää ja mönjää vuoden ympäri. Miksei siis myös lehtikaalia?

Koluttuani prismat ja cittarit ja annettuani luovutusvoiton K- ja S-kirjaimisille ketjukaupoillemme, menin työpaikan kahvitauolla käymään saman korttelin pikkuruisessa K-kaupassa. Mikäs se siellä nökötti neliömetrin kokoisen vihannestiskin kulmassa? Yksi ainokainen pussi lehtikaalia! Jihuu! Tein noloja tuuletuksia ja meinasin hypätä kauppiaan kaulaan, mutta sain koottua itseni juuri ennen sitä. Kävelin ihan tyynen rauhallisesti kassalle ja yritin olla virnuilematta kassalla. Moinen käytös varmaankin tulkittaisiin vähintäänkin epäilyttäväksi.

Vihdoin siis sain tehtyä ITSE omituisen koukuttavia lehtikaalisipsejä, joita voisin vetää pellillisen yksin yhdeltä istumalta. Ja vedinkin. No, mies vähän yritti siinä välissä pihistää maistiaisia, mutta torppasin nämä yritykset kuin Tuukka Rask konsanaan.

Eli parempi myöhään kuin ei milloinkaan:

Lehtikaalisipsit


Revi lehdet suupalan kokoisiksi pellille, heitä lehtiruodot biojätteeseen. Hyväile öljyllä ja suolalla ja tyrkkää 150 -asteiseen uuniin 20-30 minuutiksi, kunnes ovat rapeita. Kääntele lehtiä paistamisen aikana. Älä pelästy erikoista kaalin ominaishajua. Lopputulos on todella hyvä.

Ota uunista. Anna jäähtyä. Mässytä menemään.

Lehtikaali
Lehtikaali

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D