Hanna Paavilainen

Puolesta

tiistai 18 marraskuuta, 2014 @ 18.21
6
Jos minä saisin päättää tasa-arvoisesta avioliittolaista, sanoisin KYLLÄ. Näin äänestäisivät myös suurin osa muista papeista. Eduskunnalle siis terveisiä. En haluaisi elää yhteiskunnassa, jossa lainsäädännössä arvotetaan toisten perheiden rakkaus toista paremmaksi tai oikeammaksi. Luulen, että tämä on sellainen asia, mitä häpeämme myöhemmin - vähän niinkuin nyt häpeämme vaikka orjuutta. Miten se joskus saattoi olla laillista?

Koska olen kristitty, on minun vaikea hyväksyä epätasa-arvoa maailmassa, sillä kristinuskon yksi ihan peruspilareista on tasa-arvo. Jokainen on ihan yhtä hullu, ihana, pyhä ja syntinen Jumalan edessä.

Porukka ehtiviä pappeja ovat tehneet videon, josta tulin kovin hyvälle tuulelle. En ehtinyt mukaan videon tekoon itse ollenkaan, sillä minulla oli liian kiire puskea ulos elämää lanteistani, mutta aikomusten tasolla olen mukana. Katso video tästä:
https://vimeo.com/111199246
Lisää aiheesta täällä: https://www.facebook.com/puolesta2014

puolesta

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

Kommentteja tähän postaukseen


Vastaus Kommentoineet: viivi 10.06.2015 09:53 Ihan vilpittömästi haluaisin kysyä että miksi ev.lut-kirkko siivuttaa Raamatun ja itse Jeesuksen opetukset avioliitosta? Eronneiden ja homoparien vihkiminen kielletään Raamatussa, samoin monet muut asiat jotka ev.lut-kirkko tuntuu hyväksyvän (korjaa jos olen väärässä) kuten ehkäisy, abortti, rekisteröity parisuhde, masturbointi, porno ja esiaviollinen seksi. Mikä valta ev.lut-kirkolla on siis päättää että ajat ovat nyt toiset ja jotain sääntöjä ei tarvitse enää noudattaa? Mulle sellanen on ainakin tosi vieras ajatus koska mä ainakin uskon että se, mikä oli syntiä 2000 vuotta sitten on syntiä nykyäänkin ja on sitä vielä 2000 vuoden päästä. Vaikka ympäröivä maailma hyväksyisi jotain esim. nyt vaikka homoliitot se ei tarkota että se ois Jumalan silmissä oikein. Kyllähän alkukristitytkin elivät yhteiskunnassa jossa harrastettiin kaikenlaista epämääräistä mutta he pitivät silti tiukasti kiinni omasta uskostaan eivätkä mukautuneet maailmalliseen menoon. Eikö kirkolla ole enää rohkeutta seistä vastavirrassa?
Vastaus: Hanna Paavilainen 11.06.2015 22:40 Lue edellinen vastaukseni. Uskon kohde ei ole Raamattu, vaan Jeesus. Raamatussa sallitaan myös orjuus. Pitäisikö meidänkin sallia se? NO EI! Raamatussa kielletään naisilta miesten asusteiden käyttö. Pitäisikö naisilta kieltää housut? NO EI! Jeesus uudisti aika monia Vanhan testamentin lakeja käytöksellään. Hän rohkeasti seisoi vastavirrassa. Elävä usko on elävää, uudistuvaa, tässä arjessa elävää. Kyse ei siis ole rohkeudesta, vaan oikeudenmukaisuudesta. Muutokseen tarvitaan rohkeutta!
Vastaus Kommentoineet: Sandra 08.05.2015 21:40 Pakko kommentoida kyseiseen tekstiin, vaikka oletkin sen jonkin aikaa sitten kirjoittanut. Olen itse uudestisyntynyt uskovainen, enkä kuulu enää kirkkoon, juurikin sen vuoksi ettei kirkko pysy Jumalan sanassa. Minusta on kamalaa, että kirkko on paikka, joka julistaa Jumalan sanaa, muttei kuitenkaan pidä itse Hänen käskyjään. Enkä nyt tarkoita pelkästään tasa-arvoista avioliittoa. Raamattu nimenomaan sanoo, ettei meidän pidä mukautua tämän maailman ajan mukaan, mutta juuri niin on kirkoille käynyt.. Tietysti kaikki ihmiset ovat tasa-arvoisia, Jumalan edessä, mutta ei kaikki toiminta ole silti hyväksyttävää Jumalan edessä. Sanan tulisi olla meille kaksiteräinen miekka, eli julistaa synti synniksi, mutta rakastaa armolla. Näin on meille ohjeeksi annettu. Kaikesta huolimatta pidän blogistasi ja kirjoituksistasi :) siunausta!
Vastaus: Hanna Paavilainen 10.05.2015 21:14 Harmi, että olet pettynyt kirkkoon. Itse uskon vahvasti Raamattuun, mutta Raamatun sana ei ole minulle uskon kohde. Raamattu on kartta kohti uskon kohdetta, joka on Jeesus, Jumala, Kaikkivaltias, Pelastaja. Ja joskus kartassa maisema saattaa ajan kuluessa muuttua, metsät kasvaa tai muuttua suoksi ja sen sellaista. Tämä vertaus ehkä ontuu joiltain kohdin, mutten osaa tätä tämän lyhyemmin selittää tässä kommenttikentässä. Kaikkea hyvää ja siunausta elämääsi, toivottavasti löydät vielä joskus tien takaisin kirkkoon, jossa armolla rakastaen rakastetaan.
Vastaus Kommentoineet: Tuula Raiskio 18.11.2014 23:34 Niinpä. Totta turiset. Onnea vielä Sinulle ja söpölle vauvalle <3
Vastaus: Hanna Paavilainen 23.11.2014 11:30 Kiitos! F. kiittää myös!
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D