Hanna Paavilainen

Naurettavaa

perjantai 27 syyskuuta, 2013 @ 07.58
0
Ajatus kilahti päähäni kuin rengas sonnin nenään: ystävissäni on yksi yhteinen piirre. Ystäväpiirissäni on miehiä ja naisia, pappeja ja ateisteja, korkeakoulutettuja ja kouluja vältelleitä, vanhoja ja nuoria... Yksi asia yhdistää. Se on nauru.

Tajusin tämän, kun olin ystäväni "automiehen" kanssa aamupalalla ja aloin miettiä, mikä yhdistää automiestä Jyväskylästä ja pappia Hämeestä. No, ainakin huumori. Automies nauraa rennosti, usein ja niin aidosti, että jutun kertojalle tulee sellainen olo, että nauru on varmasti ansaittu jollakin erityisen hyvällä jutulla. (... ja mehän kaikki tiedämme, ettei tämä voi kohdallani pitää paikkansa - juttujen taso on aina vähintäänkin kyseenalainen kvalitatiivisilla mittareilla tarkastellen) Ei mitään sellaista tyhjän hohotusta tai ivallista virnuilua, vaan vapautunutta, hyväntahtoista, syvältä sydämestä kauniilla bassolla kumpuavaa naurua. Tiedättehän, millaisesta naurusta puhun? Erittäin hurmaava piirre ihmisessä!

Meillä kotona ja myös ystäväpiirissäni on pruukattu nauraa paljon. Kovaa ja korkealta, hersyvästi, välillä vähän nolostikin ja räkättäen, välillä siveellisemmin hihittäen. Joka tapauksessa usein.

Sanotaan, että nauru pidentää ikää. En ole samaa mieltä. Nauru saa ajan tuntumaan äärettömän lyhyeltä - aamupala automiehen kanssa kiisi hujahtaen ohi. Nauru saa kuitenkin elämän tuntumaan vaan niin huikean paljon paremmalta.

Nauruntäyteinen oli myös se päivä, kun otimme ystäni "isosiskon" kanssa uusia kuvia blogiin. Lehtikuninkaalle on tulossa sivu-uudistus ja sitä myötä blogini visuaalista ilmettä freesataan. "Isosisko" tuli apuun kuvien suhteen ja heti kun kamera tuli esille, aloin kikattelemaan ajatuksellekin keimailusta ja tulos on jotakuinkin mukainen. En tiedä, naurettiinko enemmän kuvauksissa vai sitten otoksia katsellessa. Hyvällä tuurilla saatiin kuitenkin pari sopivaakin kuvaa blogin uuteen ulkoasuun - ihania uusia visuja odotellessa! Lupaan, että sivustosta tulee hieno! Arkistoon jäi myös aika liuta niitä kuvia, joita ei niinkään onnistuneiksi voi kutsua. Sellaista elämä on - kaikki kuvat eivät ole onnistuneita. Siinähän epätäydellisyyden keskellä sitten onnistumiset paremmin kirkastuvat.

nauru
nauru
nauru


Lutherin rukous:

Rakas Herra,
anna minulle iloinen mieli,
että meillä olisi tosi hauskaa.

Sillä tämäkin kaikki on sinun lahjaasi,
joka ei tulisi itsestään,
ellet sinä sitä antaisi.

Siksi pyydän Kristuksen tähden,
anna minulle iloinen mieli,
anna puhdas ilo,
että olisin tänään ystävieni seurassa
hyvällä tuulella,
syntiä tekemättä.


Aamen ja terkkuja,
Hanna

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D