Hanna Paavilainen

Proteiinia pannulle

lauantai 04 toukokuuta, 2013 @ 18.22
8
Minulla on addiktio. Myönnän. Nimeni on Hanna Paavilainen ja olen riippuvainen proteiinista. Vaikka kokemuksesta, että kroppani kestää useita viikkoja riisi-dieetillä, niin arjessa proteiinintarve iskee noin 3 tunnin välein. Lisään proteiinia myös jälkkäreihin, herkkuihin ja välipaloihin. Tässä mun lempivälipala iltapäivän makeannälkään:

Proteiinilätty
(tästä ohjeesta tulee yksi iso, n. puolen pannun kokoinen "pannari". Juuri sopivan kokoinen vähän tuhdimmaksi välipalaksi)

vajaa 1dl kaurahiutaleita/leseitä
4 kananmunan valkuaista
(Kookosrouhetta)
1,5rkl rahkaa
Kookosöljyä
Makeutusainetta
Marjoja

lätty
Ensin murskaan kaurahiutaleita treenipullossa sauvasekoittimella jauhoisiksi. Yleensä lisään vähän kookosrouhetta antamaan nostalgista makua Selviytyjien saarelta. Kokemuksen syvällä rintaäänellä suosittelen korkeaa astiaa tähän toimintaan, ellet halua kauraleseitä ympäri keittiötä tai nyppiä päivän viimeisen palaverinkin jälkeen vielä leseitä hiuksista. Lisää kananmunan valkuaiset, rahka ja makeutusaine (itse laitan nestemäistä hermesetasta 30tippaa). Sekoita sauvasekoittimella. Paista kookosöljyssä molemmin puolin. Tarjoillaan marjojen kanssa eikä muuta kuin siunataan ja lapioidaan käkättimeen. Nam!

Terveellistä, nopeaa, yksinkertaista, helppoa!

Lyyli
Keltuaiset säästän, paistan pannun jälkilämmösdä ja syötän koiralle. Lyyli-koirakaan ei syö siunaamatonta ruokaa. Se osaa kiltisti odottaa ruokakupin vieressä aamenta. Ruoan siunaaminen on kaunis tapa muistaa, että kaikki täällä elämässä on loppuviimein lainaa ja lahjaa, josta meidän tulisi olla äärettömän kiitollisia.
Banaanilätyt

Tämä on mieheni bravuuri ja terveellisempi versio peruslätyistä, vaikkakin proteiinin määrä on näissä lätyissä edelliseen reseptiin verrattuna huono.

1 kypsä, isohko banaania
2 kananmunaa
kookosöljyä paistamiseen
mustikoita

Perustaikinaan ei siis tule mitään muuta kuin banaania ja kananmunaa! Jotkut karppaajat pitävät banaaniakin kiellettyjen listalla, mutta itse en karsasta hedelmiä. En usko, että kukaan pelkällä banaanilla pääsisi lihoamaan. Sekoita sauvasekoittimella banaani ja kananmunat massaksi. Tästä ohjeesta tulee 2 lättyä. Paista pannulla ja tarjoa mustikoiden kanssa. Toimii myös rasvattoman vaniljajugurtin kanssa.

Niiiiiin yksinkertaista mutta niin hyvää!

Aamen ja terkkuja,
Hanna
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

Kommentteja tähän postaukseen


Vastaus Kommentoineet: Hani 06.05.2013 23:22 Bannarilätyt osu ja uppos meidän perheeseen, Iso Kiitos sun isännälle!
Vastaus: Hanna Paavilainen 07.05.2013 18:54 Hyvä, jos toimii muillekin! Se on ihmeellistä, miten banaanin maku ei ole lätyissä kovinkaan vahva, toisin kun raaka-aineista luulisi. Banaani tuo lättyyn ihanan makean maun.
Vastaus Kommentoineet: .. 06.05.2013 21:09 tosi ihana blogi sulla hanna ! <3
Vastaus: Hanna Paavilainen 07.05.2013 18:52 Kiitos! <3
Vastaus Kommentoineet: joku 05.05.2013 11:29 Näyttää nii ihanalta! :)
Vastaus: Hanna Paavilainen 05.05.2013 14:37 ...ja maistuu myös!
Vastaus Kommentoineet: jessica 04.05.2013 21:00 oj nam! Täytyy testata heti vaikka jo huomenna. Muutenki tosi ihanan olonen blogi ! :-)
Vastaus: Hanna Paavilainen 05.05.2013 14:37 Näitä plättyjä voi testailla hyvällä omalla tunnolla :) Kerro sitten, mitä pidit!
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D