Hanna Paavilainen

Smoothie-resepti & ripaus rakkautta

tiistai 21 toukokuuta, 2013 @ 08.32
11
Mieheni tekee minulle joka aamu smoothien. Tiistai-aamu on viikon tylsin aamu, sillä silloin miehelläni on joku typerä, tylsä ja turha aamupalapalaveri töissä, ja niinä aamuina joudun ITSE sekoittamaan pirtelöni. Plääh!

smoothie
Blendereiden eli tehosekoittimien suhteen varoitan, että todellakin on väliä, minkä ostaa. Itselläni on ollut huono tuuri kyseisten vempainten kanssa. Jamie Oliver petti minut kahdesti hajoamalla pieniin osiin (Voi Jamie, minkä teit! Ja niin sympaattiselta ja suloiselta kuin tv:ssä vaikutat!). Nyt käytössäni on Kenwood, joka kyllä jauhaa tehokkaasti, mutta kansi on niin tiukka, että sen joutuu aina väkivalloin ja voimasanoin höystettynä irrottamaan kannusta. Tulos on jotakuinkin kuvan mukainen. Lisäksi siitä joskus löyhähtää omituinen tuoksu. (En ole mikään tekniikan ihmelapsi, mutta luulisin, ettei sähkölaitteesta nouseva palaneen käry ole ihan hyvä juttu.) Jos siis osaatte suositella hyvää blenderiä, niin kertokaa ihmeessä!

Mieheni on hyvin luova smoothien tekijä: villeimmät kokeilut ovat olleet punajuuret (kypsennetyt) ja porkkanat (raakoina) maitorahkan seassa. Yksi ainesosa on vakio: "ripaus rakkautta" (omien sanojensa mukaan). Sen kyllä maistaa! <3

Itsekin saatan heittää blenderiin milloin mitäkin, mutta perussetti tiistaisin aamupalasmoothiena on suurinpiirtein tällainen:

HERKKU SMOOTHIE (n. 2 annosta)
1/2 banaani (jääkaappikylmä)
1/2 omena (yleensä omenalohkoja pakkasesta)
1/2 avocado
2rkl KauraKuitunen – kypsää kaurarouhetta
1rkl pellavansiemeniä
maitorahkaa (vajaa purkki)
1dl rasvatonta vaniljajogurttia
2dl pakastemarjoja
1dl mustikkakeittoa (sitä vähäkalorista)
inkivääriä (noin peukalonpään kokoinen pala)
vettä

Tätä smoothieta ei tarvitse nenästä kiinni pidellen kiskoa alas kurkusta rukoillen terveysvaikutusta, vaan marjat ja hedelmät takaavat, että pirtelö on varsinainen herkku!

kaurakuitunen
Avocado tekee smoothiesta ihanan kermaisen! Inkiväärillä on elimistöä puhdistava vaikutus ja antaa pienen potkun makuun. Kaurakuitunen on aivan ihme ainetta. Se näyttää sahanpuruilta, mutta hyvin sotkeentuu pirtelön sekaan, ei siis maistu valmiissa juomassa. Lisään sitä mm. puuroon, smoothieen ja välipalarahkan päälle sen arvojen takia: 100g sisältää kuitua 69,7 (!!!) ja proteiinia 7,2. Vatsa kiittää!

Ruoan tekeminen on toiselle on lähimmäisenrakkautta parhaimmillaan! Tähän rakkaudenosoitukseen ei tarvita sanoja, suuria tekoja tai paksua lompakkoa: hätätapauksessa maksalaatikonkin lämmitys riittää.

Aamen ja terkkuja,
Hanna

PS. Lähettäkää omia smoothie-reseptejä, täällä Paavilaisten gastronomisessa koekeittiössä niitä testaillaan mielellään!
Hanna_smoothie

paita: Berliinistä / hiusjuttu: Cubus
Tykkää ja jaa

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

Kommentteja tähän postaukseen


Vastaus Kommentoineet: Terveellinen Elämä 11.10.2016 13:06 Kuulostaapa hyvältä toi smoothie. Täytyy ehdottomasti kokeilla! Sama näky on ollut myös omassa keittiössä :) - Tiina URL: http://www.terveellinenelama.fi/
Vastaus Kommentoineet: Nelli 23.05.2013 15:34 Moi! Ihanalta kuulostaa tuo sun smoothie joten halusin heittää sulle tähän mun oman lempparin: eli 1-2 banaania, 1 prk ananspaloja mehuineen päivineen, n. puoli purkkia kookosmaitoa (oman maun mukaan itse laitan ainkin puolet koska pidän kookoksen mausta niin paljon ;D) sekä pari ruokalusikallista sitruunamehua joko tuoreesta sitruunasta tai sitten purkista! + jos tän juo aamulla nii pellavanrouhe sopii tosi hyvin joukkoon
Vastaus: Hanna Paavilainen 23.05.2013 20:59 Kiitos! Kuulostaa todella hyvältä - vähän pina colada-henkinen. Tulee ehdottomasti testiin!
Vastaus Kommentoineet: Irene 22.05.2013 22:09 Vitamix-blenderiä on suositeltu!
Vastaus Kommentoineet: J 22.05.2013 18:16 Hanna, mille rippileireille olet menossa kesällä?
Vastaus: Hanna Paavilainen 22.05.2013 22:06 Moroo! Oon menossa Holma 1-riparille kesäkuun alussa ja Kuntokallio 2 -leirille juhannuksen jälkeen. Jälkimmäiseen tulee 44 riparilaista ja 12 isosta - smells like teen spirit!
Vastaus Kommentoineet: Ella K. 22.05.2013 17:52 Pitääpä kokeilla joskus tuota smoothieta! Kuulostaa erittäin hyvältä :D Ihana myös tuo sun paita!
Vastaus: Hanna Paavilainen 22.05.2013 22:07 Kiitos!
Vastaus Kommentoineet: (: 21.05.2013 22:22 näyttää ja vaikuttaa todella hyvältä! Kokeilen heti huomen aamulla, jos lähtis aamu hyvin liikenteeseen. Tykkään sun blogista tää on huippu ihana!! :)
Vastaus Kommentoineet: Maaret Virtanen 21.05.2013 11:41 Ehdotan laitteeksi smoothien tekoon ihan lihasvoimalla helposti toimivaa Tupperwaren SmoothCopperia. Toimii siis alkeellisissa mökki- ja veneolosuhteissa kunhan vain pystyy vetämään narusta! Voi tilata kauttani! Tupperware-konsuletti Maaret
Vastaus: Hanna Paavilainen 21.05.2013 19:41 Kiitos vinkistä! Laitetaanpa harkintaan!
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D