Hanna Paavilainen

Inspiroivia naisia

sunnuntai 19 toukokuuta, 2013 @ 15.25
6
Kukapa ei olisi totaalisen inspiroitunut Aira Samulinista??? En ole koskaan ollut parketin teräveitsi tai balleriina: askeleeni menevät sekaisin jo perusjumpan grapewinessa tai perus-v-askeleessa. Zumba-tunnilla asettaudun taktisesti salissa niin, etten näe itseäni peilistä, laitan silmät kiinni ja kuvittelen keikkuvani yhtä sulavasti kuin tunnin ohjaaja. Joka tapauksessa Aira Samulin ja hänen tanssahteleva elämänasenteensa ovat aina olleet minulle aina ihailun kohteita.
aira

Tapasin Samulinin lyhyesti Korkojen kera -tv-ohjelman kuvausten takahuoneessa. Kohtaamiseni hänen kanssaan meni odotettua vakavammin. Puhuimme unelmista, kuolemasta ja naiseudesta. Naisten osa elämän ehtoolla on valitettavan usein leskeksi jääminen, joten meidän naisten pitää pitää huolta toisistamme. Ennen kaikkea mieleeni jäi: koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan!

Aira Samulin on tehnyt upean uran tanssijana ja poliitikkona ja yrittäjänä. Hän oli aina halunnut asua Helsingin ydinkeskustassa. 85-vuotiaana hän meni pankkiin, otti asuntolainan ja toteutti unelmansa.

Vera Telenius oli duunari rakennustyömaalla ja sittemmin vaate-alan yrittäjä, kunnes menetti näkönsä ja siirtyi eläkkeelle. Eläkeläinen jatkoi lapsuudenharrastustaan musiikkia. 72-vuotiaana Telenius suomensi ja levytti kappaleen ”miljoona ruusua”. Levyä myytiin yli 70 000 kappaletta ja Telenius palkittiin Vuoden naissolistina.

ruusu
Nämä rautarouvat ovat kulkeneet rohkeasti omaa polkuaan ja toteuttaneet unelmiaan. Unelmat eivät aina toteudu helposti: tekosyitä, vastoinkäymisiä ja epäilyjä riittää. Inspiroivat naiset jatkavat eteenpäin ja kannattelevat muitakin matkan varrella. Unelmiaan ei tosin tarvitse jättää eläkeikään. Kuinka paljon uskallan tänään olla käyttämättä rohkeutta ?

Aamen ja terkkuja,
Hanna

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua,
Tuoksua, tuoksua, tuoksua rakkauden.


Hanna_ar

paita - Filippa K / Zoul, farkut - Levis, kengät - H&M

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

Kommentteja tähän postaukseen


Vastaus Kommentoineet: vappu salo 23.05.2013 18:31 Kirjoituksesi lisäsi potkua elämään. Ei saa luopua unelmistaan. Kiitos. Vappu
Vastaus: Hanna Paavilainen 24.05.2013 08:09 Juuri näin! Kiitos!
Vastaus Kommentoineet: Ella 20.05.2013 22:57 Voi kun oot kaunis!
Vastaus: Hanna Paavilainen 21.05.2013 19:40 Kiitos kaunis!
Vastaus Kommentoineet: Hanna Paavilainen 20.05.2013 16:43 Kiitos! Tosin kukaan ihminen ei ole täydellinen, Jumala ainoastaan on ;) Mutta otan kohteliaisuuden vastaan ilolla ja hieman punastuen! <3
Vastaus Kommentoineet: (: 19.05.2013 22:00 taas nii ihana postaus. Oot niin taitava kirjottamaa. Oot ihan täydellinen! <3
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D