Hanna Paavilainen

Hyvää joulua!

maanantai 23 joulukuuta, 2013 @ 10.24
1
Pienenä aina ahdisti joulurauhan julistus. Luulin ihan tosissani, että jos julistuksen jälkeen vähänkin huutaa, juoksee tai kiukuttelee, niin rikkoo joulurauhan ja joutuu vankilaan. Kauhea stressi vilkkaalla lapsella pysyä hiljaa ja aloillaan.

Onneksi olen sentään jotain oppinut täysi-ikäisenä. Joulurauha ei välttämättä tarkoita hiljaisuutta. Joulurauha voi olla täynnä ääniä: naurua, leikkiä, musiikkia, rupattelua. Meidän perheessä rakkauden kääntöpuolena on ollut myös riitely. Koko päivän patoutunut stressi hiljaisuudesta on purkautunut illalliseen mennessä itkuparkuraivarina ja yhtenä jouluna kuusi sai lentää parvekkeelta alas (tosin se oli äiti, en minä!). Aina on kuitenkin sovittu ja koko ajan rakastettu. Joulu ei kaadu riitaan tai pellille palaneisiin pipareihin. Ensimmäisenä joulunakaan ei todellakaan tuoksunut tolulta vaan tallilta ja vastasyntynyt lapsi nukkui eläinten syöttökaukalossa. Siinä on täydellisyys, hiljaisuus ja rauha kaukana.

Tänä jouluna en suorita rauhallisuutta. Saatan laittaa musiikin täysille ja tanssia. Saatan istua sohvalla käsi kyynärpäätä myöten piparipurkissa. Saatan lähteä lenkille. Yritän olla riitelemättä, mutten uskalla sentään luvata mitään.

Aamen ja terkkuja,
Hanna
voi
pipari
pipari

PS. Jouluna ei pihistellä voin määrässä, kuten kuvassa näkyy. Laitan sitten tammikuussa kinkun/konvehtien sulatukseen vinkkejä!

PPS. Tuleeko teille joulupukki? Meillä käy joulupukki joka vuosi, vaikka vietämme joulua aikuisten kesken. Tosin kummisetä ei ole koskaan nähnyt pukkia. Voitteko kuvitella?!? Ihan hirveen huono säkä pitää olla, kun JOKA VUOSI kummisetä on juuri pukin tulon aikaan nokosilla, viemässä roskia tai suihkussa. Pidän sormia ristissä, josko huomenna kummisetä vihdoin näkisi pukin. Mitä veikkaatte?

Kirjoita kommentti

Nimesi: * Sähköposti: URL:
Kommentit*

Kommentteja tähän postaukseen


Vastaus Kommentoineet: Hanna Paavilainen 28.12.2013 23:30 Päivitys joulunvieton jälkeen: kummisetä ei tänäkään vuonna nähnyt joulupukkia. Jännitämme, josko sitten ensi vuonna.
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D