Hanna Paavilainen

Näin pärjäät palaverissa!

fredag 01 april, 2016 @ 20:04
Aijai, sitähän voisi tottua näihin nelipäiväisiin työviikkoihin. Tosin edelleen olen toki sitä mieltä, että työni kirkkohallituksen virkanaisena on helpompaa kuin kotiäitiys. Ensi viikko kun on taas täydet 5 päivää toimistolla ja täynnä palavereita, olen kaavaillut selviytymisoppaan, jonka helpoilla ohjeilla sinäkin onnistut! Eli:

MITEN PÄRJÄTÄ PALAVEREISSA TÄYSJÄRKISENÄ

- Ota mukaan tyhjä a4, kynä ja sakset. Ala palaverin alussa piirtelemään siihen mahdollisimman pyöreitä ympyröitä vieri viereen.

- Nyökkäile jatkuvasti ja esitä tekeväsi muistiinpanoja. (Oikeasti piirtelet niitä ympyröitä.) Annat itsestäsi vaikutelman, että olet kiinnostunut ja aktiivinen. Hae tasaisin väliajoin katsekontaktia samalla kun nyökkäilet.

- Välillä kannattaa ottaa puheenvuoro, ettei muut ala paheksumaan omia puuhailujasi. Toista HI-TAAS-TI se, mitä edellinen puhuja on sanonut. Näin vaikutat kannustavalta ja edellisen puhujan fiksu kommentti liitetään myös sinuun.

- Oletko jo piirtänyt paperisi täyteen ympyröitä? Hyvä. Ota sakset ja ala leikkelemään ympyröitä irti paperista. Tässä onkin jännittämistä loppupalaverin ajaksi, että miten saat tehtyä tämän niin, ettei muut palaveriin osallistujat pidä sinua epäilyttävänä.

- Hämää huomio itsestäsi pois. Kysymykset: "Voitaisiinko miettiä vielä vähän tätä kokonaiskuvaa?" tai "Mikä se on se todellinen kysymys tässä tämän ilmiön taustalla?" tai "voisitko perustella kantasi vielä" tai "voisitko palata vielä tuohon edelliseen diaan" sopivat melkein palaveriin kuin palaveriin.

- Miten ympyröiden saksiminen sujuu? Muistathan nyökkäillä ja hakea katsekontaktia välillä? Palaveri on jo melkein ohi, jatka samaan malliin nyökkäilyä vain! Jos oikein alkaa jo kiristellä hermoja ja istumalihaksia, teeskentele saavasi tärkeä puhelu ja poistu hetkeksi huoneesta vakava ilme kasvoillasi. "Anteeksi, minun on pakko vastata tähän".

- Palaverin loppupuolella hyviä harhautuskysymyksiä saksimisestasi ovat esimerkiksi "Voitaisiinko kerrata sovitut toimenpiteet?" "Miten saamme jalkautettua tämän käytännössä?" "Voisimmeko vielä kirkastaa strategiaamme".

- Mikäli ehdit leikata kaikki ympyrät ja edelleen palaveri jatkuu (otan osaa!), voit alkaa värittää ympyröitä eri väreillä. Jos mukanasi on glitterliimaa, vielä parempi. Nyökkäile, nosta välillä katsekontakti, teeskentele tekeväsi muistiinpanoja.

- Palaveri on melkein päättynyt. Kokoa nyrkkiisi kaikki leikkaamasi ympyrät. Odota oikeaa hetkeä. Se on silloin, kun esimies ilmoittaa palaverin päättyneen tai kun kuulet tuolien kollektiivista kolinaa. Visko ympyräkonfetit ilmaan vimmatusti. HURRAA! Konfetteja! Palaveri on päättynyt! Sinä selvisit! Onneksi olkoon!

Aamen ja terkkuja,
Hanna
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D