Asiakaspalvelu - kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu

Soita meille:

Sähköpostiosoite: info@lehtikuningas.fi
Postiosoite: Mediafy Magazines Oy, Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki

Usein kysyttyä

Asiakaspalvelun aukioloajat:
Asiakaspalvelumme on auki arkisin. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla, johon pyrimme vastaamaan seuraavana arkipäivänä. Loma-aikoina ja juhlapyhien jälkeen vastausaikamme saattaa olla hieman pidempi ja pyydämme myös kärsivällisyyttä ja ymmärrystä näinä poikkeusaikoina, jolloin odottamattomia asioita saattaa tapahtua ja vastausaikamme venyä. Löydät vastauksen usein kysyttyihin kysymyksiin tältä sivulta ja useimmissa tapauksissa vastauksen kysymyksiin saat vain lehden kustantajalta, jonka yhteystiedot löydät tilausvahvistuksesta.

Klarna 0 € lasku
Jos olette saaneet Klarna-laskun, jossa on ilmoitettu laskun summaksi 0 €, voitte jättää laskun huomiotta. Olette saaneet laskun koska kaikki tilaukset käsitellään Klarna Checkoutin kautta. Jotkut kustantajat haluavat kuitenkin hoitaa laskutuksen itse jälkeenpäin ja tilaus maksetaan heille. Teidän ei toisin sanottuna tule maksaa mitään Klarnalle tai meille ja tämän vuoksi saamassasi Klarna-laskussa lukee 0 euroa. Tilauksen maksajaksi ilmoitettu henkilö tulee saamaan laskun suoraan lehden kustantajalta. Lasku lähetetään kustantajalta yleensä muutaman viikon sisällä tilauksen teosta. Pahoittelemme hämmennystä ja voit aina kääntyä puoleemme uudestaan epäselvyyksissä. Laskutukseen ja lehden ilmestymiseen liittyvissä kysymyksissä voitte olla yhteydessä myös suoraan lehden kustantajaan, joka vastaa molemmista. Heidän yhteystietonsa löytyy tilausvahvistuksesta. Klarnan puhelinnumero on 09–42599771, mutta 0 € lasku ei vaadi toimeinpiteitä heidän suuntaansa.

Joululahjatilaus
Joululahjatilaukset alkavat vasta jouluaaton jälkeen. Joululahjatilaukset alkavat yleensä vuoden ensimmäisestä tai toisesta numerosta (nro 1 tai 2) riippuen lehden julkaisuaikataulusta. On todennäköistä, ettei tilaus ehdi vuoden ensimmäiseen numeroon, mikäli lehden numero 1 ilmestyy pian uuden vuoden jälkeen. Lisäksi mikäli tilaus tehdään alle 2 viikkoa ennen seuraavan numeron ilmestymistä tilaus ei välttämättä ehdi alkaa seuraavaksi ilmestyvästä numerosta. Jouluna aloitusajat saattavat olla kustantajilla vielä tavallista pidemmät suurista tilausmääristä, pyhäpäivistä sekä lehtien painoaikataulujen takia. Huomioithan, että ulkomaalaisten lehtien tilausten alkaminen voi kestää jopa 6–17 viikkoa (poikkeus venäläiset lehtitilaukset, n. 2–3 viikkoa). Myös kotimaisilla kustantajilla saattaa olla joulun jälkeen ruuhkaa. Useimpien lehtien julkaisuaikataulut löydät lehden tuotesivulta. Jos haluat jotakin konkreettista pukinkonttiin, kannattaa luoda onnittelukortti tai ostaa irtonumero kaupasta. Tarkkaa joululahjatilauksen alkamispäivää voi tiedustella suoraan kustantajalta aikaisintaan jouluaaton jälkeen.

Tilauksen tekeminen
Tee tilaus sivustomme kautta, soita meille tai lähetä sähköpostia.

Laskutus
Kustantajalasku
Osa kustantajista vastaa lehden laskutuksesta itse, jolloin saat paperilaskun kotiisi tai laskun sähköpostitse suurin piirtein samaan aikaan ensimmäisen lehden kanssa. Tilaus maksetaan tässä tapauksessa suoraan lehden kustantajalle. Esimerkiksi Sanoma hoitaa laskutuksen itse. Pyrimme siihen, että pian kaikki tilaukset voi maksaa Klarnalla.

Klarna vaihtoehdot
1. Maksa myöhemmin.
-Maksa 14 päivän sisällä 0 €.
-Maksa myöhemmin alk. 4,99 €
-Joustava erämaksu
2. Pankki- tai luottokortti
3. Verkkopankkimaksu

Erissä maksaminen
Voit maksaa tilauksen erissä Klarnalla tai tiedustella asiaa kustantajalta, jos maksoit kustantajalaskulla.

Lasku kruunuissa
Osa ruotsalaisista kustantajista lähettää laskut tilauksista Ruotsin kruunuissa. Jos et halua käyttää ulkomaanmaksua, lasku on mahdollista maksaa myös tavallisena verkkopankkimaksuna. Voit muuntaa laskussa olevan kruunumääräisen summan euroiksi päivän kurssin mukaan esimerkiksi valuuttamuunnin.com -sivustolla tai vaihtoehtoisesti käyttää tilausvahvistuksestamme löytyvää eurosummaa. Mikäli verkkopankkisi ei hyväksy viitenumeroa viitekenttään, kokeile laittaa se sen sijaan viestikenttään.

Tilauksen peruutus
Meillä ei valitettavasti ole pääsyä kustantajien järjestelmiin ja tämän takia peruutus tulee tehdä suoraan heille. Löydät kustantajan yhteystiedot tilausvahvistuksesta.

Tilauksen tarkistus
Kotimaiset lehdet
Meillä ei valitettavasti ole pääsyä kustantajien järjestelmiin ja siksi emme voi tarkistaa tilauksen tilaa kauttamme. Me pystymme tarkastamaan vain ulkomaalaisten lehtien tilaukset. Tilauksen tilaa voi tiedustella suorana kustantajalta. Löydät kustantajan yhteystiedot tilausvahvistuksesta ja asiakaspalvelusta.

Ulkomaiset lehdet
Asiakaspalvelumme kautta voit tarkistaa ulkomaalaisten lehtien tilauksesi. 6–17 viikon toimitusaika alkaa maksun kirjauduttua. Meillä ei ole lehtivarastoa, vaan kustantaja on aina vastuussa lehden lähettämisestä. Lehti tulee siis aina kustantajalta suoraan asiakkaalle.

Alennus- ja kampanjakoodit
Alennuskoodimme käyvät valitettavasti ainoastaan suoraan sivustolla maksettaviin tilauksiin eli ei kustantajan laskuttamiin tilauksiin. Alennuskoodin antamisen yhteydessä mainitsimme erikseen, että alennus käy vain kampanjasivun lehtiin. Muita kampanjakoodeja voi käyttää kaikkiin tilauksiin. Alennus- ja kampanjakoodit syötetään kassalla alennuskoodikenttään.

Lahjatilaus
Lahjatilaaminen onnistuu painamalla "Lahjatilaus"-painiketta valitun lehden tarjoussivulta kohdassa yksi, jossa kysytään tilaustapaa. Käyttämällä lahjatilaus-vaihtoehtoa kassalla voi syöttää erikseen lehden saajan ja maksajan tiedot. Lahjan saajan tiedot syötetään lomakkeeseen ensin ja sitten maksajan tiedot.

Henkilötunnus
Maksutavat vaihtelevat sivustollamme lehtikohtaisesti. Laskutusyritys Klarna tarvitsee henkilötunnuksen asiakkaan tunnistamista varten. He synkronoivat tietonsa luottotietorekisterin kanssa ja varmistavat, että osoite- ja nimitiedot täsmäävät henkilötunnukseen. Sillä varmistetaan muun muassa, ettei kukaan voi asiattomasti tehdä tilauksia muiden nimissä. Laskutusta ei siis ikävä kyllä ole mahdollista valita kaikissa lehdissä maksutavaksi ilman tunnuksen kirjoittamista. Huomioithan, ettemme milloinkaan luovuta henkilötunnusta muille tahoille kuin Klarnalle. Me molemmat osapuolet käsittelemme sitä turvallisesti ja tietoturvasuojalain mukaisesti.

Tilaus ei ole saapunut
Ensimmäinen lehti ei ole saapunut
Lähetämme meille tulleet tilaukset eteenpäin kustantajille, jotka vastaavat lehden jakelusta. Jos olet saanut meiltä tilausvahvistuksen, kannattaa olla yhteydessä suoraan kustantajaan ja tiedustella tilauksen tilaa ja alkamispäivää. Mikäli et ole saanut tilausvahvistusta on tilaus todennäköisesti epäonnistunut tai tehty toisen tahon kautta.

Aiempi tilaus on katkennut
Lehden kustantaja vastaa aina lehden jakelusta. Jos tilaus on jostain syystä katkennut, tulee teidän olla yhteydessä suoraan lehden kustantajaan, joka pystyy tarkastamaan tilauksen tilan. Asiakaspalvelumme auttaa ulkomaisten lehtitilausten kanssa.

Tilauksen alkamispäivä
Lähetämme sivustollamme tehdyt tilaukset eteenpäin lehtien kustantajille, joka vastaa lehden painamisesta ja jakelusta. Lähetämme tilauksia kustantajien asettamien aikataulujen mukaisesti arkipäivisin. Kun olemme lähettäneet tilaukset eteenpäin meillä ei ole enää pääsyä tilauksen tietoihin ja sen vuoksi saa tietoomme tilauksen tarkkaa alkamispäivää. Lehtitilaus alkaa aina aikaisintaan seuraavasta ilmestyvästä numerosta, mutta valitettavasti toimituksissa tulee joskus viivästyksiä. Kotimaiset lehtitilaukset alkavat yleensä 2–4 viikkoa tilauksesta, ruotsalaiset 2-6 viikkoa tilauksesta ja muut ulkomaiset jopa 17 viikkoa tilauksen vastaanottamisesta julkaisuaikataulusta riippuen. Tilausvahvistuksissa olemme ottaneet huomioon kustantajien yllä mainitut alkamisehdot ja pyrimme antamaan arvioin toimitusajasta.

Lehden sisältö
Lehden kustantaja vastaa aina lehden sisällöstä ja kilpailuista. Me olemme lehtitilausten jälleenmyyjä. Sisältöön liittyvät kysymykset ja muu palaute tuleekin osoittaa suoraan kustantajalle. Asiakaspalvelumme auttaa löytämään oikeat yhteystiedot tarvittaessa.

Osoitteenmuutos
Osoitteenmuutos tulee tehdä suoraan kustantajalle, joka vastaa lehden jakelusta. Meillä ei valitettavasti ole pääsyä kustantajien järjestelmiin, jonka vuoksi emme voi muuttaa tietojasi kauttamme.

Kestotilaus vs. määräaikainen tilaus
Kestotilaus on jatkuva tilaus, joka jatkuu, kunnes perut tilauksen kustantajalle. Tarjoushinta on yleensä edullisempi kuin määräaikaisen tilauksen, ja sinun ei tarvitse huolehtia tilauksesi uudistamisesta, koska tilaus on voimassa niin kauan, kunnes peruutat tilauksen. Saat myös kestotilaajan kaikki edut käyttöösi. Tarjouksessa on erikseen ilmoitettu, jos kyseessä on kestotilaus. Jos kestotilaus merkintää ei ole on tilaus silloin määräaikainen. Saamme tarjouksemme lehtien kustantajilta ja meillä ei ole valtuuksia muuttaa kestotilausta määräaikaiseksi. Näet kestotilauksen ensimmäisen tarjousjakson hinnan sivustollamme, ja tarjouskauden jälkeen kestotilaus muuttuu automaattisesti normaalihintaiseksi. Kestotilauksen voi perua kustantajalle puhelimitse, sähköpostitse, kirjeellä tai lehden kustantajan verkkopalvelussa. Määräaikainen tilaus päättyy automaattisesti tarjouskauden loppuun eli maksat vain tarjoushinnan ja lehtitilaus päättyy automaattisesti kun olet saanut kaikki tilaukseen kuuluvat lehdet joiden määrä ilmoitetaan tarjouksen yhteydessä.

Tilauksen alkamispäivän valinta
Valitettavasti sivustollamme ei ole mahdollisuutta valita tilauksen alkamispäivämäärää, sillä lehden jakelusta vastaa kustantaja. Pystymme toki olemaan puolestanne yhteydessä kustantajaan, mikäli tilaus on jo tehty ja pyytää viivästyttämään tilauksen alkamista. Valitettavasti emme pysty varmuudella lupaamaan, että tämä aina onnistuu. Lehtitilauksia ei voi aloittaa takautuvasti jo ilmestyneistä numeroista.

Tilaajalahjat
Lehden kustantajat vastaavat aina lehden tilaajalahjoista ja niiden lähetyksestä. Kustantajat pidättävät oikeuden lähettää tilalle toisen tilaajalahjan, mikäli alkuperäiset lahjat loppuvat. Tilaajalahjat lähetetään pääsääntöisesti muutama viikko laskun maksamisen jälkeen. Tilaajalahja toimitetaan tilauksen maksajan osoitteeseen ja lisälehdet lehden saajalle, jos kyseessä oli lahjatilaus. Tilaajalahjoihin liittyvissä kysymyksissä teidän kannattaa olla yhteydessä suoraan kustantajaan.

Printtilehden tilaukseen kuuluvat digilehdet
Joihinkin sivustollamme myytäviin lehtitilauksiin kuuluu digilehden tai -palvelun käyttöoikeus. Mikäli tilaukseen kuuluu digi, on tästä ilmoitettu erikseen tarjouksen yhteydessä. Digin saa käyttöön tilauksen kirjauduttua kustantajalle. Kustantajat vastaavat aina itse digipalveluidensa ylläpidosta ja näin ollen lisäohjeita digin käyttöönottoon tai lukuoikeuteen liittyen tulee tiedustella suoraan lehden kustantajalta.
HUOM! Lahjatilauksissa printtilehtiin kuuluvan digilehden lukuoikeus menee yleensä lehden saajalle, ei maksajalle. Tiedot käyttöönotosta tulevat saajalle muun muassa lähetettävän lehden mukana. Lisätietoja tästä voi pyytää lehden kustantajalta.

Ulkomaille tilaaminen
Emme voi valitettavasti vastaanottaa tilauksia, joissa toimitusosoite on ulkomaille. Tämä on rajoite, jonka olemme saaneet suoraan lehtien kustantajilta, koska sivustollamme olevat hinnat sisältävät postituskulut vain kotimaahan. Lehden tilausta ulkomaille voi kuitenkin tiedustella suoraan lehden kustantajalta.

Uutiskirje
Uutiskirjeissämme on linkki, jota kautta postituslistalta voi poistua uutiskirjeen lähetyslistalta. Tiedon rekisteröityminen kaikkiin järjestelmiin voi kestää 72 tuntia.

Onnittelukortit
Voit luoda onnittelukortin klikkaamalla lehden tilaussivulta tarjousten alapuolelta painiketta "Luo onnittelukortti lehden saajalle". Onnittelukortin voit luoda tilauksen yhteydessä ja myös jälkikäteen. Jos et löydä etsimääsi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tilausvahvistus
Lähetämme aina tilausvahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen heti tilauksen kirjautumisen jälkeen. Joissakin sähköpostiohjelmissa tilausvahvistus voi päätyä roskapostikansioon. Voit välttää tämän lisäämällä sähköpostiosoitteemme luotettavien lähettäjien luetteloon. Näin saat tilausvahvistukset ja muut tärkeät ilmoitukset suoraan oikeaan sähköpostikansioon tulevaisuudessa. Voimme lähettää kadonneen tilausvahvistuksen uudestaan pyydettäessä.

Lahjakortti
Tuoteperheeseemme kuuluu Lehtikortti.fi, joka on suunnattu yritysasiakkaille. Emme valitettavasti voi toistaiseksi myydä lahjakortteja yksityisasiakkaille sivustollemme.

Näytekappale / vanha lehti
Meillä ei ole omaa lehtivarastoa sillä välitämme tilauksia kustantajille, jotka puolestaan vastaavat lehden painamisesta ja jakelusta. Voitte tiedustella yksittäisiä lehtiä suoraan heiltä.

Streaming palvelut
Lisätietoa käyttöönotosta, tilauksen perumisesta ja muista asioista löydät tuotesivulta, tilausvahvistuksesta ja olemalla yhteydessä suoraan itse palveluun.

Muut kysymykset
Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta, olet tervetullut olemaan yhteydessä meihin sähköpostitse tai puhelimitse asiakaspalvelumme aukioloaikoina. Aukioloajat ja yhteystiedot löydät sivun yläosasta.

Asiakaspalvelun yhteystiedot:
Puh. 09 3158 4790
Email: info@lehtikuningas.fi
Mediafy Magazines Oy
Eteläesplanadi 24
00130 Helsinki

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D