Asiakaspalvelu - kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu

Soita meille: 09 3158 4790

Sähköpostiosoite: info@lehtikuningas.fi
Postiosoite: Mediafy Magazines Oy, Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki

Usein kysyttyä


Tilauksen tekeminen
Asiakaspalvelumme on avoinna:

ma–to klo 9–13
pe klo 9-10 ja 11-12.30

Tee tilaus sivustomme kautta, soita meille tai lähetä sähköpostia.

Asiakaspalvelun yhteystiedot:
Puh. 09 3158 4790
Email: info@lehtikuningas.fi
Mediafy Magazines Oy
Eteläesplanadi 24
00130 Helsinki

Laskutus
Lähetämme meille tulleet tilaukset eteenpäin lehtien kustantajille, jotka vastaavat lehtien jakelusta. Osa kotimaisista kustantajista vastaa myös lehden laskutuksesta, jolloin saat paperilaskun kotiisi suurin piirtein samaan aikaan ensimmäisen lehden kanssa. Osa kotimaisista kustantajista taas käyttää sivustollamme ennakkomaksua, mikä tarkoittaa maksua pankki- tai luottokortilla, verkkopankissa tai vaihtoehtoisesti Klarna-laskulla. Näissä tapauksissa maksutavan valinta aukeaa siirtyessäsi kassalle.

Ulkomaisten lehtien tilaukset maksetaan kortilla, verkkopankissa tai Klarna-laskulla. Huom! Osa ruotsalaisista kustantajista vastaa myös lehden laskutuksesta, jolloin lasku saapuu sinulle postitse.

Erissä maksaminen
Erissä maksamisesta voi neuvotella suoraan kustantajan kanssa. Ulkomaalaisten lehtien kohdalla ks. kortilla maksaminen ja Klarna-lasku.

Kortilla maksaminen ja Klarna-lasku
Ulkomaisten lehtien tilaus alkaa tavallisesti n. 6–17 viikkoa maksun kirjautumisesta riippuen julkaisuaikataulusta. Ulkomaisten lehtien tilauksissa sekä osassa kotimaisista lehdistä käytetään ennakkomaksua, mikä tarkoittaa sitä, että tilaus lähetetään meiltä eteenpäin jo maksettuna joko verkkopankin, luottokortin tai Klarna-laskun kautta. Voit maksaa kaikilla tavallisilla pankki- ja luottokorteilla.

Klarna-laskussa saat laskun sähköpostiisi pdf-tiedostona. Maksuaika ja peruutusoikeus on 14 vuorokautta. Mikäli tulet toisiin ajatuksiin ja haluat peruuttaa Klarna-laskulla tilaamasi lehden, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja mitätöimme Klarna-laskun. Huom. Peruutusoikeus on voimassa 14 vuorokautta. Tämän jälkeen tehdyt peruutukset voi tehdä maksetun tarjouskauden loppuun. Tällöin peruutus tehdään lehden kustantajan asiakaspalveluun. Laskutusmaksu 0 € per tilaus. Maksun myöhästyessä laskun loppusummaan lisätään muistutusmaksu 5,00 € ja viivästyskorko 7,50 %.

Klarna synkronoi tietonsa luottotietorekisterin kanssa, mistä syystä Klarna-laskua varten tarvitaan henkilöturvatunnus tai y-tunnus (mikäli tilaus on yritykselle tai järjestölle). Klarna tarkistaa ostohetkellä tilaajan luottokelpoisuuden, mikä joissain tapauksissa voi tarkoittaa myös luottotietojen tarkistamista. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain mukaisesti. Klarna käyttää henkilötietoja asiakasanalyysien tekemiseen, henkilön tunnistamiseen, luottokelpoisuusarviointiin ja markkinointitarkoituksiin.

Korttimaksu ja turvallisuus
Korttimaksuista huolehtii DIBS Payment Services, joka on Pohjoismaiden johtava verkkomaksuratkaisujen toimittaja. Käytämme DIBS Internet -maksupalveluita varmistaaksemme, että kortinmyöntäjien ja -käyttäjien tietoturvavaatimukset täyttyvät ja että turvallisuutesi on aina taattu. Maksutapahtumat ovat aina turvassa myös uusimmilta uhilta. DIBSillä on VISAn ja MasterCardin PCI-hyväksyntä. PCI (Payment Card Industry) -sertifikaatti on kattava ohjelma, jolla pyritään parantamaan tietoturvallisuutta maksuratkaisujen toimittajien keskuudessa.

Lasku kruunuissa
Osa ruotsalaisista kustantajista lähettää laskut tilauksista Ruotsin kruunuissa. Jos et halua käyttää ulkomaanmaksua laskun maksamiseen, lasku on mahdollista maksaa myös tavallisena verkkopankkimaksuna. Voit muuntaa laskussa olevan kruunumääräisen summan euroiksi päivän kurssin mukaan tai vaihtoehtoisesti käyttää tilausvahvistuksestamme löytyvää eurosummaa.

Tilauksen peruutus
Meillä ei valitettavasti ole pääsyä kustantajien järjestelmiin ja tästä johtuen peruutus tulee tehdä suoraan heille. Ulkomaalaisten lehtien tilaukset päättyvät pääosin automaattisesti, jos et ole uudistanut tilaustasi. Ulkomaisia lehtitilauksia ei voi perua kesken kauden.

Tilauksen tarkistus
Kotimaiset lehdet
Meillä ei valitettavasti ole pääsyä kustantajien järjestelmiin ja siksi emme voi tarkistaa tilaustanne kauttamme. Me pystymme tarkastamaan vain ulkomaalaisten lehtien tilaukset. Muussa tapauksessa teidän tulee olla yhteydessä suoraan kustantajaan.

Ulkomaiset lehdet
Ulkomaalaisten lehtien arvioitu toimitusaika on tavallisesti n. 6–17 viikkoa julkaisuaikataulusta riippuen. Asiakaspalvelumme kautta voit tarkistaa ulkomaalaisten lehtien tilauksesi. 6–17 viikon toimitusaika alkaa maksun kirjauduttua. Meillä ei ole lehtivarastoa, vaan kustantaja on aina vastuussa lehden lähettämisestä. Lehti tulee aina kustantajalta suoraan asiakkaalle.

Tilaus ei ole saapunut
Ensimmäinen lehti ei ole saapunut
Lähetämme meille tulleet tilaukset eteenpäin kustantajille, jotka vastaavat lehden jakelusta. Jos olet saanut meiltä tilausvahvistuksen, kannattaa olla yhteydessä suoraan kustantajaan. Mikäli et ole saanut tilausvahvistusta on tilaus todennäköisesti epäonnistunut tai tehty toisen tahon kautta. Asiakaspalvelumme auttaa tilauksen tekemisen kanssa.

Aiempi tilaus on katkennut
Lehden kustantaja vastaa aina lehden jakelusta ja joissakin tapauksissa myös laskutuksesta. Tilauksen katkettua kannattaa olla yhteydessä suoraan heihin, koska meillä ei ole pääsyä kustantajien järjestelmiin tarkistaaksemme tilauksenne tilan. Voimme auttaa ainoastaan ulkomaalaisten lehtitilausten kanssa.

Tilauksen alkamispäivä
Lähetämme sivustollamme tehdyt tilaukset eteenpäin lehtien kustantajille, joka vastaa lehden painamisesta, jakelusta ja joissakin tapauksissa myös laskutuksesta. Lähetämme tilauksia kustantajien asettamien aikataulujen mukaisesti arkipäivisin. Kun olemme lähettäneet tilaukset eteenpäin meillä ei ole enää pääsyä tilauksen tietoihin ja sen vuoksi emme näe tilauksen tarkkaa alkamispäivää. Lehtitilaus alkaa aina aikaisintaan seuraavasta ilmestyvästä numerosta, mutta valitettavasti toimituksissa tulee joskus viivästyksiä. Kotimaiset lehtitilaukset alkavat yleensä 2-4 viikkoa tilauksesta, ruotsalaiset 2-6 viikkoa tilauksesta ja muut ulkomaiset jopa 17 viikkoa tilauksen vastaanottamisesta julkaisuaikataulusta riippuen. Tilausvahvistuksissa olemme ottaneet huomioon kustantajien yllä mainitut alkamisehdot. Toimitusaika on kuitenkin aina vain arvio.

Lehden sisältö
Lehden kustantaja vastaa aina lehden sisällöstä ja kilpailuista. Me olemme lehtitilausten jälleenmyyjä. Sisältöön liittyvät kysymykset ja muu palaute tuleekin osoittaa suoraan kustantajalle. Asiakaspalvelumme auttaa löytämään oikeat yhteystiedot.

Osoitteenmuutos
Osoitteenmuutos tulee tehdä suoraan kustantajalle, joka vastaa lehden jakelusta. Meillä ei valitettavasti ole pääsyä kustantajien järjestelmiin, jonka vuoksi emme voi muuttaa tietojasi kauttamme.

Kestotilaus vs. määräaikainen tilaus
Kestotilaus on jatkuva tilaus, jonka jatkuu kunnes perut tilauksen kustantajalle. Tarjoushinta on yleensä edullisempi kuin määräaikaisen tilauksen ja sinun ei tarvitse huolehtia tilauksesi uudistamisesta, koska tilaus on voimassa niin kauan kunnes peruutat tilauksen. Saat myös kestotilaajan kaikki edut käyttöösi. Tarjouksessa on erikseen ilmoitettu, jos kyseessä on kestotilaus. Jos kestotilaus merkintää ei ole on tilaus silloin määräaikainen. Saamme tarjouksemme lehtien kustantajilta ja meillä ei ole valtuuksia muuttaa kestotilausta määräaikaiseksi. Näet kestotilauksen ensimmäisen tarjousjakson hinnan sivustollamme ja tarjouskauden jälkeen kestotilaus muuttuu automaattisesti normaalihintaiseksi. Kestotilauksen voi perua kustantajalle puhelimitse, sähköpostitse, kirjeellä tai lehden kustantajan verkkopalvelussa.

Määräaikainen tilaus päättyy automaattisesti tarjouskauden loppuun eli maksat vain tarjoushinnan ja lehtitilaus päättyyy automaattisesti kun olet saanut kaikki tilaukseen kuuluvat lehdet joiden määrä ilmoitetaan tarjouksen yhteydessä.

Tilaajalahjat
Lehden kustantajat vastavat aina lehden tilaajalahjoista ja niiden lähetyksestä. Kustantajat pidättävät oikeuden lähettää tilalle toisen tilaajalahjan, mikäli alkuperäiset lahjat loppuvat. Tilaajalahjat lähetetään pääsääntöisesti muutama viikko laskun maksamisen jälkeen. Tilaajalahjoihin liittyvissä kysymyksissä teidän kannattaa olla yhteydessä suoraan kustantajaan.

Printtilehden tilaukseen kuuluvat digilehdet
Joihinkin sivustollamme myytäviin lehtitilauksiin kuuluu digilehden tai -palvelun käyttöoikeus. Mikäli tilaukseen kuuluu digi, on tästä ilmoitettu erikseen tarjouksen yhteydessä. Digin saa käyttöön tilauksen kirjauduttua kustantajalle. Kustantajat vastaavat aina itse digipalveluidensa ylläpidosta ja näin ollen lisäohjeita digin käyttöönottoon tai lukuoikeuteen liittyen tulee tiedustella suoraan lehden kustantajalta.
HUOM! Sanoma Median printtilehtiin kuuluvan digilehden (printti + digi tilauksissa) lukuoikeus menee aina lehden saajalle lahjatilauksissa, ei maksajalle. Tiedot käyttöönotosta tulevat saajalle muun muassa lähetettävän lehden mukana.

Ulkomaille tilaaminen
Emme voi valitettavasti vastaanottaa tilauksia, joissa toimitusosoite on ulkomaille. Tämä on rajoite, jonka olemme saaneet suoraan lehtien kustantajilta. Lehden tilausta ulkomaille voi kuitenkin tiedustella suoraan lehden kustantajalta.

Onnittelukortit
Voit luoda onnittelukortin klikkaamalla lehden tilaussivulta tarjousten alapuolelta painiketta "Luo onnittelukortti lehden saajalle". Onnittelukortin voit luoda tilauksen yhteydessä ja myös jälkikäteen. Jos et löydä etsimääsi, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tilausvahvistus
Lähetämme aina tilausvahvistuksen 5 min sisällä tilauksesta. Vahvistus lähetetään sähköpostiosoitteeseen, jonka annoitte tilauksen yhteydessä. Tietyn tyyppisissä sähköposteissa tilausvahvistus voi päätyä roskapostikansioon. Voit välttää tämän lisäämällä osoitteemme donotreply@lehtikuningas.fi luotettavien lähettäjien luetteloon. Näin saat tilausvahvistukset ja muut tärkeät ilmoitukset suoraan sähköpostiisi tulevaisuudessa. Kadonneen tilausvahvistuksen voimme lähettää uudestaan sitä pyydettäessä.

Lahjakortti
Tuoteperheeseemme kuuluu Lehtikortti.fi, joka on suunnattu yritysasiakkaille. Saat lisätietoja Lehtikortista asiakaspalvelustamme, yhteystiedot ja aukioloajat löydät sivun yläosasta.

Näytekappale / vanha lehti
Me emme lähetä lehtiä, vaan välitämme lehtitilauksia lehtien kustantajille. Kustantaja vastaa aina lehden jakelusta, eikä meillä siksi ole lehtivarastoja tahollamme. Yksittäisiä lehtiä voi kuitenkin tiedustella suoraan lehden kustantajalta.

Joululahjatilaus
Lähetämme joululahjatilaukset vasta joulun välipäivinä kustantajille. Näin varmistamme, että lehtitilaus ei ala ennen joulua. Tilaukset alkavat pääsääntöisesti seuraavasta ilmestyvästä numerosta. Huomioithan, että ulkomaalaisten lehtien tilausten alkaminen voi kestää jopa 6–17 viikkoa (poikkeus venäläiset lehtitilaukset, n. 1-3 viikkoa). Myös kotimaisilla kustantajilla saattaa olla joulun jälkeen ruuhkaa ja tilauksen alkaminen voi viivästyä lehdellä tai kahdella riippuen julkaisuaikataulusta. Jos haluatte jotain konkreettista pukinkonttiin, kannattaa luoda onnittelukortti tai ostaa irtonumero kaupasta.

Muut kysymykset
Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta, olet tervetullut olemaan yhteydessä meihin sähköpostitse tai puhelimitse asiakaspalvelumme aukioloaikoina. Aukioloajat ja yhteystiedot löydät sivun yläosasta.

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D