Asiakaspalvelu - kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu

Soita meille: 09 3158 4790

Sähköpostiosoite: info@lehtikuningas.fi
Postiosoite: Mediafy Magazines Oy, Eteläesplanadi 24, 00130 Helsinki

Lehtitilausvälityksen yleiset ehdot

Mediafy Magazines Oy

1 YLEISTÄ

1.1 Lehtikuningas.fi:n ja Lehtiapaja.fi:n omistaa Mediafy Magazines Oy (Y-tunnus 2317923-4), joka on osa pohjoismaista Mediafy AB -konsernia, joka puolestaan on osa Bonnier-konsernia. Käymme tässä läpi yleiset ehdot ja kerromme millä tavoin käsittelemme, suojaamme ja käytämme henkilötietojasi. Käytämme jatkossa meistä pelkästään nimitystä Mediafy.

1.2 Sovellamme ehdoissa Suomen lakia. Yksityiskuluttajaa suojaa kuluttajansuojalaki sekä uusi tietosuojalaki (GDPR). Etämyyntiin sovelletaan kuluttajansuojalain 6 luvun säännöksiä sekä oikeusministeriön asetusta peruuttamislomakkeesta ja peruuttamisohjeista (110/2014). Noudatamme lisäksi hyvää markkinointitapaa.

1.3 Peruuttamisoikeus
Kuluttajalla on oikeus peruuttaa koti- tai etämyyntisopimus ilmoittamalla siitä peruuttamislomakkeella tai muulla yksiselitteisellä tavalla elinkeinonharjoittajalle viimeistään 14 päivän kuluttua palvelusopimuksen tai sähköisesti toimitettavaa digitaalista sisältöä koskevan sopimuksen tekemisestä, kauppasopimuksessa tavaran tai viimeisen tavaraerän vastaanottamisesta taikka, jos kyse on tavaroiden säännöllisestä toimittamisesta, ensimmäisen tavaraerän vastaanottamisesta.

1.4 Tilauksissa sovelletaan kuluttajansuojalain lukua 6 koti- ja etämyynnistä. Tuoteryhmät, joiden kohdalla ei ole peruuttamisoikeutta, on lueteltu laissa. Jollei toisin sovita, kuluttajalla ei ole 14 §:ssä säädettyä peruuttamisoikeutta, jos palvelu on kokonaan suoritettu tai digitaalisen sisällön toimittaminen sähköisesti on aloitettu ennen peruuttamisajan päättymistä kuluttajan 15 §:ssä tarkoitetun pyynnön tai suostumuksen johdosta ja kuluttajalle on ilmoitettu peruuttamisoikeuden puuttumisesta tällaisessa tapauksessa.

Sovellamme kuluttajansuojalain 6 luvun 16§:n nojalla peruuttamisoikeuden rajoitusta ulkomaalaisten lehtien tilauksissa, koska sopimus koskee sanoma- tai aikakauslehden tai aikakausjulkaisun toimittamista varta vasten ulkomailta kuluttajalle.

14. vuorokauden peruuttamisoikeus ei koske yksittäisen sanomalehden, aikakauslehden tai -julkaisun toimittamista. Jos kyse on tilaussopimuksesta (kesto- tai määräaikainen), kuluttajalla on peruuttamisoikeus.

1.5 Mediafy välittää sekä määräaikaisia että kestotilauksia.
Tilausmuoto käy ilmi tarjouksesta tuotesivulla sekä tilausvahvistuksesta. Tilausmuoto on määräaikainen ellei tarjouksessa ole erikseen ilmoitettu, että kyseessä on kestotilaus. Mikäli tilaus ei ole kestotilaus eli tilaus on määräaikainen, päättyy tilaus automaattisesti tarjouskauden loppuun. Kestotilaus jatkuu automaattisesti ensimmäisen tilausjakson jälkeen voimassa olevilla kustantajan kestotilaushinnoilla, kunnes tilaaja irtisanoo tilauksensa. Irtisanominen on tehtävä hyvissä ajoin, kuitenkin viimeistään neljätoista (14) päivää ennen uuden jakson alkua. Kestotilauksen irtisanominen tehdään suoraan lehden kustantajalle. Muutokset tilausjaksoihin tulevat voimaan noin kahden viikon kuluessa ilmoituksen kirjautumisesta. Tilauksen päättyessä veloitetaan ennen irtisanomisen voimaantuloa toimitetut lehdet irtonumerohintaan. Jos laskutusjakso tai maksuerä on maksettu ennen irtisanomisen voimaantuloa, päättyy tilaus maksetun jakson päättyessä

1.6 Jos laskua ei ole maksettu viimeistään eräpäivänä, on kustantajalla oikeus keskeyttää lehden lähettäminen, kunnes lasku on maksettu. Maksun viivästyessä kustantaja perii maksumuistutuksista ja viivästyneestä maksusta aiheutuneet kulut ja korot.

1.7 Lehtitilaajan tulee olla täysi-ikäinen.

1.8 Mediafy on lehtitilausten jälleenmyyjä. Kustantaja vastaa lehden hinnoista, jakelusta, sisällöstä ja kilpailuista.

1.9 Mediafy ei voi ottaa vastaan tilauksia ulkomaille. Lehtitilaukset toimitetaan vain Suomeen ja Ahvenanmaalle. Jakelu tapahtuu suoraan kustantajalta asiakkaalle maapostina ellei muusta toimitustavasta ole sovittu.

1.10 Hinnat on ilmoitettu euroissa ja ne sisältävät arvonlisäveron (alv. 10 %) sekä toimitus- ja laskutuskulut ellei tarjouksessa ole erikseen mainittu ylimääräisiä kuluja. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin ilman ennakkoilmoitusta.

1.11 Me välitämme tilaukset eteenpäin lehden kustantajalle, joka vastaa lehden painamisesta ja jakelusta. Lähetämme tilauksia kustantajien asettamien aikataulujen mukaisesti arkipäivisin. Kun olemme lähettäneet tilaukset eteenpäin meillä ei ole enää pääsyä tilauksen tietoihin ja sen vuoksi emme näe tilauksen tarkkaa alkamispäivää. Lehtitilaus alkaa aina aikaisintaan seuraavasta ilmestyvästä numerosta, mutta valitettavasti toimituksissa tulee joskus viivästyksiä. Kotimaiset lehtitilaukset alkavat yleensä 2-4 viikkoa tilauksesta, ruotsalaiset 2-6 viikkoa tilauksesta ja muut ulkomaiset jopa 17 viikkoa tilauksen vastaanottamisesta julkaisuaikataulusta riippuen. Tilausvahvistuksissa olemme ottaneet huomioon kustantajien yllä mainitut alkamisehdot. Toimitusaika on kuitenkin aina vain arvio.

1.12 Voit tilata tuotteen toiselle vastaanottajalle klikkaamalla ”lahjatilaus” -painiketta kassalla ja täyttämällä haluamasi osoitetiedot annettuihin kenttiin.

2 TURVALLINEN MAKSAMINEN

2.1 Voit maksaa tilauksesi kustantajalaskulla tai ennakkomaksulla Klarna-laskulla, korttimaksuna tai verkkopankissasi.
2.2 Kustantajalasku on kustantajan lähettämä lasku, joka lähetetään asiakkaalle yleensä samaan aikaan ensimmäisen lehden kanssa. Valitettavasti ennakkomaksutavat eivät ole vielä käytössä kaikissa tuotteissa ja osa lehtitilauksista maksetaan edelleen kustantajalaskulla.

2.3 Klarna lähettää laskumme sähköpostitse ilmoittamaasi osoitteeseen siinä vaiheessa, kun tilauksesi on lähetetty meiltä. Laskulla on 14 päivää maksuaikaa. Myöhästyneestä maksusuorituksesta lähetetään maksuhuomautus ja se tulee maksaa uudessa laskussa ilmoitetulle tilille. Maksamattomasta laskusta veloitetaan viiden euron suuruinen muistutusmaksu sekä voimassa olevan viitekoron mukainen viivästyskorko. Maksaaksesi Klarna -laskulla sinulla tulee olla voimassa oleva henkilötunnus ja vakituinen asuinpaikka Suomessa. Jos valitset tilauksesi maksutavaksi Klarna -laskun, Klarna tekee luottotietokyselyn, ja tietojen ollessa kunnossa siirtyy tilauksesi suoraan käsittelyyn. Mikäli sinulle ei myönnetä mahdollisuutta maksaa laskulla, saat saman tien virheilmoituksen ja voit valita vaihtoehtoisen maksutavan. Klarna mahdollistaa myös laskusi maksamisen erissä. Voit maksaa laskusi omassa tahdissasi ja päättää itse kuukausittain maksettavan summan (kuitenkin vähintään 5 euroa). Huomaathan, että valitessasi erämaksuvaihtoehdon Klarna perii sinulta hinnaston mukaisen lisämaksun. Voit maksaa laskulla jäljellä olevan summan kokonaisuudessaan pois, milloin tahansa. Klarna käyttää henkilötietoja asiakasanalyysien tekemiseen, henkilön tunnistamiseen, luottokelpoisuusarviointiin ja markkinointitarkoituksiin. Lisää tietoa löydät osoitteesta klarna.com/fi

2.4 Korttimaksujen turvallisuudesta huolehtii DIBS Payment Services, joka on Pohjoismaiden johtava verkkomaksuratkaisujen toimittaja. Käytämme DIBS Internet -maksupalveluita varmistaaksemme, että kortinmyöntäjien ja -käyttäjien tietoturvavaatimukset täyttyvät ja että turvallisuutesi on aina taattu. DIBSillä on VISAn ja MasterCardin PCI-hyväksyntä. PCI (Payment Card Industry) -sertifikaatti on kattava ohjelma, jolla pyritään parantamaan tietoturvallisuutta maksuratkaisujen toimittajien keskuudessa.

2.5 Verkkopankkimaksussa käytämme suomalaista Paytrail maksulaitosta, joka on osa Nets-perhettä. Nets on Pohjoismaiden johtava maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen tarjoaja. Paytrail Oyj:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa.


3 REKLAMAATIOT

3.1 Kotimaiset lehdet

Mikäli sinulle toimitetaan muu kuin tilaamasi lehti, tulee sinun ottaa yhteyttä Mediafyn asiakaspalveluun, joka välittää reklamaation lehden kustantajalle. Mikäli tilaamaasi lehteä ei toimiteta tilausvahvistuksen mukaisesti, tulee sinun ottaa yhteyttä lehden kustantajaan. Mikäli sinulle toimitettu lehti on vastaanottohetkellä vahingoittunut, tulee sinun ottaa yhteyttä lehden kustantajaan. Mikäli luvattu tilaajalahja puuttuu lehteä vastaanottaessasi, tulee sinun ottaa yhteyttä lehden kustantajaan. Kustantajilla on oikeus vaihtaa tilaajalahja, jos tuote on loppunut heiltä.

3.2 Ulkomaiset lehdet

Mediafyn asiakaspalvelu hoitaa ulkomaalaisen lehden reklamaation puolestasi. Venäläiset lehtitilaukset alkavat n. 1-3 viikkoa maksun kirjautumisesta. Muiden ulkomaalaisten lehtien tilaus alkaa tavallisesti 6–17 viikkoa maksun kirjautumisesta riippuen myös julkaisuaikataulusta. Ulkomaalaisten lehtien tilaukset ovat vuoden määräaikaisia pois lukien osa ruotsalaisista lehdistä. Kaikki tilaukset ovat sitovia tilatun jakson ajan eikä niitä yleensä voi peruuttaa kuluvan jakson aikana. Jos lehden julkaisu lakkaa asiakkaalle hyvitetään tilauksen arvo. Muissa tapauksissa rahoja ei palauteta. Ulkomaisten lehtitilausten käynnistämisen kanssa voi ilmetä ongelmia Mediafy:sta riippumattomista syistä, mutta autamme aina asiakasta reklamaatioiden kanssa, kunnes lehti saapuu. Kun tilaus on saatu käyntiin ongelmia ilmenee harvoin.

4 VASTUUNRAJOITUKSET

4.1 Mediafy–sivustojen kautta tehdystä tilaussopimuksesta vastaa lehden kustantaja.


5 HENKILÖTIEDOT

5.1 Käsittelemme kaikkia henkilötietoja tietosuojalain edellyttämällä tavalla.

5.2 Lehden tilauksen yhteydessä antamasi henkilötiedot kerätään Mediafyn ylläpitämään henkilörekisteriin. Mediafy luovuttaa lehden kustantajalle ainoastaan tilauksen edellyttämät osoitetiedot ja tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille.

5.21 Rekisterinpitäjä Mediafy Magazines Oy

5.22 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisterin käyttötarkoitus on Mediafy asiakasrekisterin ylläpitäminen sekä tilauksien hallinta ja käsittely. Tietoja voidaan käyttää toiminnan kehittämiseen sekä tilastollisiin tarkoituksiin.

5.23 Luovuttaessasi sähköpostiosoitteesi hyväksyt myös, että tietojasi käytetään yrityksemme sisällä tarjousten ja informaation lähettämiseen sinulle uutiskirjeiden muodossa. Uutiskirjeen voi koska tahansa peruuttaa uutiskirjeistä löytyvän linkin kautta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Henkilötietolain mukaisesti sinulla on oikeus saada tietoosi, mitä tietoja rekisterimme sisältää sinusta. Jos nämä tiedot ovat virheellisiä, epäolennaisia tai vaillinaisia, voit pyytää tietojen muuttamista tai poistamista.

Sähköpostiosoitettasi säilytetään niin kauan kuin avaat tai luet uutiskirjeitämme tai teet tilauksia sivustomme kautta. Jos huomaamme, että et lue uutiskirjeitämme tai et tee tilauksia, poistamme sähköpostiosoitteesi kuuden (6) kuukauden sisällä.

Lisätietoa löydät tästä: tietosuojaseloste


5.24 Rekisterin tietosisältö

Rekisteri sisältää seuraavat tiedot:

• Nimi
• Osoite
• Sähköposti
• Tilausten tiedot

5.25 Säännönmukaiset tietolähteet

Verkkokauppa ja siihen liittyvät järjestelmät sekä lisäksi verkkokaupan markkinointiin liittyvät kampanjat.

5.26 Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille lukuun ottamatta verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyviä toimia (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi). Tietoja voidaan luovuttaa nähtäväksi rekisterissä oleville henkilöille tarkistusta varten. Tiedot voidaan poistaa järjestelmästä pyydettäessä.

5.27 Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisteriä ei luovuteta sivullisille lukuun ottamatta tekniseen hallinnointiin liittyviä toimia (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi). Rekisteri on suojattu salasanalla.

5.3 Henkilöturvatunnus ja puhelinnumero kysytään asiakkaalta ainoastaan silloin, kuin kyseessä on Klarna-laskulla tehtävä tilaus. Mediafy ei milloinkaan luovuta kustantajille asiakkaan puhelinnumeroa tai henkilöturvatunnusta. Mediafy ei tee telemarkkinointia.

5.6 EU:n tietosuoja-asetuksen 89 artiklan 1 kohdan mukaisesti henkilötietoja säilytetään asiakassuhteen (tilauksen) päätyttyä markkinointi-, arkistointi- ja tutkimustarkoituksia varten.

6 EVÄSTEET

Mitä evästeet ovat?
Jotta voimme tarjota parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen, keräämme evästeiden (cookies) avulla tietoa siitä, miten sivujamme ja sovelluksiamme käytetään. Eväste on pieni tiedosto, joka lähetetään verkkoselaimeesi ja jonka avulla tietokoneesi esimerkiksi muistaa, oletko kirjautunut sivustolle sisään tai onko ostoskorissasi tuotteita. Joitain evästeitä tarvitaan, jotta verkkosivuston käytettävyys voidaan taata. Tässä osiossa voit lukea tarkemmin siitä, minkälaisia evästeitä käytämme, minkälaista tietoa ne keräävät ja miten voit muuttaa verkkoselaimesi evästeiden asetuksia.

Lisätietoa: Evästeet

Mitä tietoja tallennamme ja miksi
Tallennamme ja keräämme tietoja, kun vierailet verkkosivuillamme, käytät sovelluksiamme ja teet meillä ostoksia. Verkkosivuilla tallennamme tietoja siitä, mitä tuotteita klikkaat, mitä siirrät ostoskoriin ja mitä ostat. Täällä voit lukea tarkemmin siitä, miten keräämme tietoja ja käytämme evästeitä.
Kun teet tilauksen, tallennamme sinusta seuraavia tietoja: nimi, postiosoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, kotiosoite, asiakasnumero, sekä toimitus- ja maksutietosi. Jos valitset maksutavaksi laskun, yhteistyökumppanimme Klarna edellyttää, että luovutat myös sosiaaliturvatunnuksesi niin että luottotietosi voidaan tarkistaa. Voit tietenkin tehdä meillä ostoksia ilman, että luovutat sosiaaliturvatunnuksesi.

Tallennamme sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää sinulle tilausvahvistuksen ostostasi. Mikäli olet antanut suostumuksesi, saat sähköpostiisi myös sähköisiä viestejä, kuten uutiskirjeitä. Tarvitsemme myös kotiosoitteesi, jotta voimme toimittaa pakettisi turvallisesti perille. Ostotapahtuman yhteydessä luovutetut henkilökohtaiset tiedot tallennetaan myös mahdollisia tulevia tukipyyntöjä, reklamaatioita ja takuita varten.

Pyrimme jatkuvasti luomaan asiakkaillemme merkityksellisiä kokemuksia. Jotta voisimme onnistua tässä, analysoimme kerättyjä tietoja niin yksilö- kuin ryhmätasolla perustuen ikä- ja väestötietoihin sekä osto- ja klikkaushistoriaan. Kerätty data määrittää, mitä tuotteita ostamme sisään, mitä tarjouksia ja kampanjoita tarjoamme, minkälaista digitaalista viestintää vastaanotat ja miten suunnittelemme ulkoista mainontaamme. Aiempaa asiakastietoa voidaan käyttää Mediafyn markkinointi- ja myyntitarkoituksiin, mikäli rekisteröity ei ole ilmoittanut henkilötietojensa käsittelyn rajoittamisesta ja peruuttanut antamaansa markkinointilupaa.

Henkilötietojesi suojaaminen
Kun luovutat henkilökohtaisia tietoja ostostapahtuman yhteydessä, on tärkeää, että voit luottaa siihen, että käsittelemme henkilötietojasi turvallisesti. Arkaluonteiset tiedot kuten luottokortin numero lähetetään salattuina (SSL), jotta kolmannet osapuolet eivät pääse tietoihin käsiksi. Työskentelemme jatkuvasti sen varmistamiseksi, että sekä meidän toimintamme että järjestelmämme vastaavat tämän päivän turvallisuusstandardeja. Tietoturvarikkomukset ovat hyvin harvinaisia. Mahdollisen tietoturvamurron kuitenkin tapahtuessa noudatamme selkeitä ja ennalta määrättyjä menettelytapoja vahinkojen minimoimiseksi. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että tietomurron sattuessa heitä tiedotetaan asiasta pikimmiten.

Sinun oikeutesi
Sinulla on milloin tahansa oikeus saada asiakastietosi nähtäville. Tämä koskee sekä tallentamiamme henkilötietoja, että tietoja siitä, miten ja mihin tarkoitukseen henkilötietojasi käytetään. Jos olet eri mieltä siitä, miten henkilötietojasi tulisi käyttää, sinulla on oikeus vastustaa käyttöä ja peruuttaa suostumuksesi. Sinulla on myös oikeus tulla unohdetuksi, toisin sanoen vaatia, että poistamme kaikki tallentamamme henkilökohtaiset tietosi. Voit vapaasti ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulla herää kysymyksiä tai huolenaiheita henkilökohtaisiin tietoihisi liittyen. Asiakaspalvelumme palvelee sähköpostitse osoitteessa info@lehtikuningas.fi ja puhelimitse numerossa 09 3158 4790


6. Pidätämme oikeuden muuttaa yllä olevia käyttöehtoja.

7. ERIMIELISYYKSIEN RATKAISEMINEN

Erimielisyydet pyritään ratkaisemaan ensisijaisesti kuluttajan ja Mediafyn välisillä neuvotteluilla. Jos kauppasopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, voit saattaa asian kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi.
Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn tulee sinun olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi). Voit myös viedä verkkokaupassa tehtyä kauppaa koskevan riidan riidanratkaisuelimen käsiteltäväksi ODR-foorumin kautta http://ec.europa.eu/odr. Käynnistääksesi asian käsittelyn voit käyttää sähköpostiosoitetta info@lehtikuningas.fi.

C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D