Kotimaa

Julkaisukieli suomi

3.5/5 (119 ääntä)

Julkaisuaikataulu 2022

Toimitusnopeus riippuu täysin lehden kustantajasta ja emme voi siksi luvata tiettyä alkamispäivää, mutta voimme antaa arvion. Yleensä kustantajat tarvitsevat vähintään kaksi arkipyhätöntä viikkoa tilauksen käynnistämiseen, jotta tilaus alkaa seuraavasta ilmestyvästä numerosta. Eli jos lehti ilmestyy alle 2 viikkoa tilauspäivästä, on mahdollista, että tilaus alkaa vasta sitä seuraavasta numerosta. Huomioithan, että ilmestymispäivä ja toimituspäivä voivat erota toisistaan riippuen siitä missä päin Suomea asut.
49. 9 joulukuuta
5051. 16 joulukuuta

Tuotekuvaus

Kotimaa-lehti kertoo mitä siitä seuraa, että Jumala loi ihmisen. Tämän se tekee syvällisesti ja perinpohjaisesti kirkon jäsenen näkökulmasta.

Kotimaa kertoo muutoksista kuten siitä, mihin suuntaan kirkko on menossa, ketkä tekevät päätöksiä, miten kummius kehittyy ja mitä tapahtuu rippikouluille, kirkkohäille tai hautausmaille. Kotimaata lukemalla tiedät, mihin kuukausittain maksamasi kirkollisvero käytetään.

Kotimaan lukijana saat näkökulmia elämääsi kristittynä ja pääset näköalapaikalle kirkon ja yhteiskunnan muutoksissa sekä siinä mikä on pysyvää. Lisäksi saat tietoa uskonnon ja uskontojen merkityksestä ihmisten elämään Suomessa ja muualla maailmassa. Kotimaa pitää rohkeasti esillä armoa ja toivoa.

Kotimaa on valtakunnallinen kerran viikossa ilmestyvä lehti, joka kokoaa kirkossa eri tavoin ajattelevat ihmiset saman tiedonlähteen luo. Tätä tiedonvälittäjän tehtäväänsä se toteuttaa kertomalla asiantuntevasti ja totuudenmukaisesti kaikesta siitä, millä on merkitystä moniäänisessä luterilaisessa kirkossa ja yhteiskunnassa.

Kotimaa on keskustelun herättäjä: Lehti synnyttää ja ylläpitää tasokkaasti keskustelevaa ilmapiiriä ja tarjoaa tilaa palstoillaan ja haastatteluissaan erilaisille näkemyksille ja hengellisille painotuksille.

Kotimaa on kristillisen identiteetin vahvistaja: Jutut antavat oivalluksia ja ymmärrystä myös siihen, että hengellisyyttä voi kokea ja elää eri tavoin. Kristillisen identiteetin vahvistamiseen liittyy pyhän ja toivon näkökulmien esillä pitäminen. Kotimaa on yhteiskunnallinen vaikuttaja: Se kertoo arvoista, eettisestä pohdinnasta ja kirkon jäsenten ja päättäjien näkemyksistä suhteessa yhteiskuntaan.

Kotimaa Pro on kirkon väen sähköinen ammattilaiskanava. Se kertoo työn ja päätöksenteon kannalta tärkeimmät uutiset. Se kokoaa tarpeellisen hyötytiedon yhteen paikkaan selkeästi jäsenneltynä. Se tarjoaa mahdollisuuden vertailla seurakuntien parhaita käytäntöjä. Lisäksi Kotimaa Pro tarjoaa omia taustoittavia juttuja ja päiväkohtaisia blogeja sekä avaa tien Kotimaa-lehden runsaisiin arkistoihin. Kotimaa Pro on kirkon työntekijän ja luottamushenkilön "sähköinen työpöytä".

Kotimaa-lehteä ilmestyy 52 numeroa vuodessa, yhteensä 48 lehteä joista neljä ovat kaksoisnumeroita.

Tilaa nyt Kotimaa itselle tai lahjaksi kampanjahintaan osoitteesta Lehtikuningas.fi!

Maa: Suomi
Kieli: suomi
Julkaisua / vuosi: 48
Kustantaja: Sacrum-Kotimaa Oy


Kuka lukee lehteä?

Mies: 23 %
Nainen: 77 %


500 merkkiä jäljellä

Seurakunnan työntekijä,
Lehti on punavihreän agendan äänenkannattaja.
Seurakunnan työntekijä,
Lehti on punavihreän agendan äänenkannattaja.
Unto Räsänen,
Arvioni lehdestä on, että alaspäin on menty ainakin moraalisessa mielessä niistä ajoista, kun lehti itselleni tuli. Viittaan näytelehden (13.7) näyttävään juttuun ex arkkipiispa Juvan tyttären avioliitosta samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa. Näen, että Kotimaakin on liittynyt luonnon -ja Raamatunkin vastaisuudessa samaan kuoroon yhdessä viihdeteollisuuden kanssa. Harkinnassa ollut lehden tilaaminen saa nyt jäädä.
Liisa Sirkkola,
Kotimaa sisältää monenlaisia ajatuksia, myös hiukan eritavalla ajattelevien eri herätysliikkeiden ihmisten kirjoituksia. Minusta lehti on kirkosta ja kristillisestä uskosta eri ilmiöineen kiinnostuneelle tärkeä. Se pitää ajan tasalla myös muun maailman kristittyjen ja kirkkojen uutisista ja tapahtumista. Maija P:n piirrosajatelmat ovat aina myös näkemisen arvoisia!
Minna Sorsa,
Kiitos Kotimaa -lehdelle ja toimittaja Olli Seppälälle takasivun luomakunta-aiheisista kertomuksista. Luen niitä lapsille Simpukkakerhon loppupiirissä. Mukavaa syksyä ja siunausta! Terveisin: Minna Sorsa perhetyönohjaaja Paavalin seurakunta minna.sorsa@evl.fi
C7C4ADF6-E91C-41D0-B6C4-FA527F87331D